Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda 2-0 kaybettiği ilk maçın rövanşında Makedon temsilcisi Vardarʹa 2-1 yenilerek Avrupa kupalarına erken veda etti.

Ülker Stadıʹnda oynanan maçta ilk karşılaşmadaki 2-0ʹlık sonucu çevirmek için baskılı oynayan Fenerbahçe, aradığı golü 61. dakikada Roman Neustaedterʹin ayağından buldu. Bu golden sonra baskısını daha da artıran Fenerbahçe, kontrataktan 68. dakikada Jambul Jigauriʹnin golüne engel olamadı.

Son dakikalarda Nikola Gligorovʹun ayağından bir gol daha bulan Vardar, Fenerbahçeʹyi deplasmanda 2-1 mağlup ederek tur atladı.

7 yıl sonra ağustos ayında veda

Fenerbahçe, Avrupa kupalarında 7 yıl sonra ağustos ayında elendi.

Sarı-lacivertliler, aldığı men cezasının dışında Avrupa kupalarında son olarak 2010-2011 sezonunda bu kadar erken veda etmişti.

Söz konusu sezonda sarı-lacivertliler, UEFA Şampiyonlar Ligiʹnde elemelerde Young Boysʹa sonra da UEFA Avrupa Ligi play-off turunda PAOKʹa karşı üstünlük kuramamıştı.

Yine Aykut Kocamanʹla elendi

Fenerbahçe, ˮKupa 2ˮde tarihinde ikinci kez ön eleme turunda elendi.

Sarı-lacivertliler, eski adıyla UEFA Kupasıʹnda 3, yeni formatıyla UEFA Avrupa Ligiʹnde ise 7 ön eleme turuna çıktı.

Fenerbahçe, sadece Aykut Kocaman döneminde 2 kez ön elemeleri geçemedi. Sarı-lacivertliler Vardarʹdan önce bu kulvarda yine Kocaman döneminde 2010-2011 sezonunda Yunan ekibi PAOKʹa elenerek Avrupaʹya veda etmişti.

Kocaman yönetimindeki Fenerbahçe, 7 yıl önce PAOK karşısındaki elenme üzüntüsünü yine taraftarına yaşattı.

Turu yine çeviremedi

Fenerbahçe, Avrupa kupalarında ilk maçı kaybettiği 29 eşleşmenin 28ʹinde turu geçemedi.

Daha önce sadece 1998-1999 sezonunda UEFA Kupası ön eleme turunda İsveçʹin Göteborg takımını ilk maçı 2-1 kaybetmesine rağmen 25 Ağustos 1998ʹde sahasında 1-0 yenerek kupanın dışına iten Fenerbahçe, Vardar karşısında bu kötü istatistiğini sürdürdü.

Kadıköyʹde seri bitti

Fenerbahçeʹnin Avrupa kupalarında iç sahadaki 11 maçlık yenilmezlik serisi sona erdi.

İç sahada çıktığı son 11 Avrupa kupası maçında 8 galibiyet, 3 beraberlik alan Fenerbahçe, Vardarʹa kaybetti. Sarı-lacivertliler, 17 Eylül 2015ʹten sonra seyircisi önündeki ilk Avrupa yenilgisini yaşadı.

Öte yandan Fenerbahçeʹnin Ülker Stadıʹnda galibiyet hasreti de 5 maça yükseldi. Geçen sezon ligde sahasındaki son iki maçta Antalyasporʹa 1-0 yenilip Trabzonsporʹla 1-1 berabere kalan sarı-lacivertliler, bu sezon ise UEFA Avrupa Ligiʹnde Sturm Graz ile (1-1) yenişemedi.

Sarı-lacivertliler, seyircisi önünde hafta sonu Trabzonsporʹla 2-2 berabere kaldıktan sonra Vardarʹa da 2-1 kaybetti.

Kalesini kapatamadı

Fenerbahçe, son 14 resmi maçında kalesini gole kapatamadı.

Süper Ligʹin ilk 2 haftasında kalesinde 4 gol gören sarı-lacivertli takım, uzun süredir rakiplerinin filelerini havalandırmasını engelleyemiyor.

Geçen sezon oynadığı son 8, bu sezon ise ilk 6 resmi maçın hepsinde gol yiyen Fenerbahçe, son olarak 23 Nisanʹda Galatasaray derbisinde filelerinin havalanmasına izin vermemişti.

Sarı-lacivertliler, söz konusu 14 maçta kalesinde 20 gol gördü.

Yönetim istifaya çağrıldı

Sarı-lacivertli taraftarlar, Aziz Yıldırım başkanlığındaki yönetim kurulunu istifaya çağırdı.

Maçın son bölümünde ˮYönetim istifaˮ tezahüratı yapan taraftarlar, futbolcuları da ıslıkladı. Özellikle Ozan Tufanʹa yoğun tepki gösteren taraftarlar, sadece Mathieu Valbuenaʹyı alkışladı.

Taraftarlar ayrıca, son bölümde Vardar takımının her pas yapmasında ˮoleyˮ diye bağırdı.

Van Persie ıslıklandı

Fenerbahçeʹnin Hollandalı futbolcusu Robin van Persie, ıslıklandı.

Etkili bir oyun ortaya koyamayan Van Persie, 59. dakikada yerini Roberto Soldadoʹya bıraktı. Hollandalı futbolcu oyundan çıkarken, taraftarın ıslıklı protestosuna maruz kaldı.

Alper Potuk sakatlandı

Fenerbahçeli futbolcu Alper Potuk, sakatlanarak oyuna devam edemedi.

Karşılaşmanın 40. dakikasında sakatlanan Alperʹin ilk tedavisi oyun alanı kenarında yapıldı. Oyuna devam edemeyeceğini işaret eden Alperʹin yerine 44. dakikada Aatıf Chahechouhe maça dahil oldu.

Neustaedterʹden Avrupaʹda bir gol daha

Fenerbahçeʹnin Rus futbolcusu Roman Neustaedter, bu sezonki ikinci golünü yine bir Avrupa kupası maçında buldu.

Maçın 61. dakikasında Fenerbahçeʹyi öne geçiren Neustaedter, bir önceki turda Sturm Graz deplasmanında da fileleri havalandırmıştı.

Geçen sezon Fenerbahçe formasıyla 33 resmi maçta gol atamayan Rus futbolcu, bu sezon 5 karşılaşmada 2 kez gol sevinci yaşadı.

Ramil Guliyevʹe ilgi

Dünya Atletizm Şampiyonasıʹnda erkekler 200 metrede altın madalya kazanan Fenerbahçeʹnin milli atleti Ramil Guliyev, maçın devre arasında taraftarı selamladı.

Taraftarlar, dünya şampiyonu atlete büyük destek verdi. Bazı taraftarlar, Azerbaycan asıllı milli atletle fotoğraf çektirdi.

Vardarʹdan Makedonya tarihinde ilk

UEFA Avrupa Ligiʹnde gruplara adını yazdıran Vardar, ülke futbol tarihinde bir ilke imza attı.

Fenerbahçeʹyi UEFA Avrupa Ligiʹnin dışına iten başkent Üsküp temsilcisi, Avrupa kupalarında gruplara kalma başarısı gösteren ilk Makedon takımı oldu.

Editör: TE Bilisim