Kars'ın Sarıkamış ilçesinde Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) tarafından Sarıkamış Orman İşletme Müdürlüğünde istihdam edilen işçilerin ürettiği fidanlar, sökülmeye başlandı.

 

Kazım Karabekir Mahallesi'ndeki 65 dekar alanı kaplayan fidan üretim tesislerinde 6 ay süreyle çalışan yaklaşık 80 İŞKUR çalışanı sarı çam, huş ve ladin olmak üzere ürettikleri 1,5 milyon fidanın söküm işine başladı. Sökülüp hazırlandıktan sonra dikilmek üzere başka illere sevk edilen fidanlar, Doğu Anadolu Bölgesi'nde bir çok alana dikilecek. Sarıkamış Orman İşletme Müdürü Cemal Çelik, yaptığı açıklamada, Sarıkamış'ta her yıl üretilen 1,5 milyon fidanın Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki ağaçsız alanlara dikildiğini söyledi.

 

Sarıkamış Fidanlık Şefliği personeli ile İŞKUR çalışanlarının fidanları emekle büyüttüklerini belirten Çelik, "Burada üretilen fidanlar Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki ağaçlandırma sahalarına hayat veriyor. Dikimi yapılan fidanlar yaklaşık 20 yıl sonra endüstriyel amaçlı orman haline geliyor." dedi. Çelik, "Toplum Yararına Çalışma Programı" kapsamında İŞKUR aracılığıyla fidanlıkta çalıştırılan işçilerin tam anlamıyla fidan üretimini öğrendiklerini ifade ederek, "Burada üretilen fidanların dikimi ilkbahar ile sonbaharda yapılıyor şu anda İŞKUR'dan çalışan işçilerin sözleşmeleri bir ay içinde bitecek. Kars İŞKUR Müdürlüğü ile görüşerek artık tecrübeli olan bu işçilerimizin sürelerini uzatmaya çalışacağız. Çünkü bunlar işi öğrendi ve severek çalışıyorlar. Fidanlığımızda yapılan çalışmaların büyük bölümü bu arkadaşlar sayesinde yapılıyor." diye konuştu.

 

İşçilerin özenle çalıştığını vurgulayan Çelik, "İşçilerimizin ürettiği sarıçam, büyük boy tüplü çam, huş ve ladin fidanları, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır başta olmak üzere birçok ilçe ve köylerde orman olacak. Yani Sarıkamış'ta üretilen fidanlar doğuya hayat verecek." ifadesini kullandı. İŞKUR çalışanlarından Sencer Aktaş ise çalıştıkları işin çok güzel ve özellikli bir iş olduğunu vurgulayarak, "Biz fidan üretirken aslında bir can yetiştiriyoruz. Bizim ürettiğimiz fidanlar ağaç ve orman oluyor bu da bizi çok mutlu ediyor." dedi. İşçilerden Fırat Seylan ise boş alanların ürettikleri fidanlarla dolmasının kendilerine büyük haz verdiğini belirterek, "Yetiştirdiğimiz fidanların başka yerlerde orman olacak olması hoşumuza gidiyor. İşimizi en güzel şekilde icra etmeye çalışıyoruz. İnşallah yetiştirdiğimiz fidanlar en iyi şekilde bakılarak orman haline gelir." ifadesini kullandı.

Editör: TE Bilisim