Dokunulmazlıkların kaldırılması teklifini görüşmek üzere toplanan TBMM Anayasa Komisyonu'nda akşam üstü yine kavga çıkmıştı. AK Partili üyeler ile HDP'li üyeler birbirine girmişti. Yumruk ve tekmeler konuşmuştu.

HDP'LİLER MASADAN KALKTI

Kavganın ayrılmasının ardından zoraki ara verilen toplantı saat 18:30'da yeniden başladı. Ancak HDP 22:30 sıralarında HDP'liler komisyondan ayrıldıklarını duyurdu.

HDP'Lİ SANCAR: "BU TİYATRONUN FİGÜRANI OLMAYACAĞIZ"

HDP'li milletvekili Mithat Sancar kararlarını; "Bu tiyatronun figüranı olmayacağız. Sizi vicdanınızla başbaşa bırakıyoruz. Tarihin bilincine mahkum olacaksınız. Komisyon toplantılarını terk ediyoruz" sözleriyle duyurdu.

HDP'LİLER NEDEN KOMİSYONU TERK ETTİ

Komisyonda Ak Parti'nin bir önergesi oldu ve bu önergede konuşma sürelerinin komisyon dışındaki milletvekillerinde 5 dakikayla sınırlandırılması istendi. Bu 5 dakikalık sınırlandırmayı HDP'li vekiller protesto etti ve salonu terk etti.

SLOGAN ATARAK ÇIKTILAR

Sancar'ın konuşmasından sonra HDP milletvekilleri salonu terk etti. Slogan atarak salondan çıkan HDP milletvekilleri, HDP Grup Salonu'na gitti.

Anayasa Komisyonu görüşmeleri devam HDP milletvekillerinin salonu terk etmesinin ardından AK Parti, CHP ve MHP'li üyelerler devam etti.

DOKUNULMAZLIK TEKLİFİ KABUL EDİLDİ

HDP'li vekillerin salonu terk etmesinden dakikalar sonra dokunulmazlık teklifi Ak Parti, CHP ve MHP'nin oylarıyla komisyondan geçti.

Editör: TE Bilisim