Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım Van Ekonomi Forumu toplantısına katılmak üzere Van'a geldi. İran sınırındaki Saray İlçesi'nde bulunan Kapıköy Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulunan Bakan Yardımcısı Yıldırım, bölgeni ekonomisinin gelişmesi için büyük çaba gösterdiklerini söyledi.


Van'a Gıda ve Tarım Bakanlığı Müsteşar Vekili Nihat Pakdil, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Vekili Sezai Uçarmak, Bilim Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ramazan Yıldırım ve Kalkınma Bakanlığı Genel Müdürü Nihat Birgün ile gelen, Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım ilk olarak Van Valisi İbrahim Taşyapan'ı makamında ziyaret etti. Bir süre Vali Taşyapan ile görüşen Bakan Yardımcısı Yıldırım, buradan Van'ın Saray İlçesi'ndeki Kapıköy Sınır kapısına geçti.


YILDIRIM: BÖLGE HIZLI GELİŞECEK 
Modernizasyon çalışmalarının başladığı Kapıköy Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulunan Yıldırım, yetkililerden de bilgi aldı. Daha sonra gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Yardımcısı Yıldırım, çalışmaların tamamlanmasıyla bölgenin çok daha hızlı gelişeceğini belirterek, “Bölgenin ekonomisinin ve ticaretinin gelişmesine büyük önem veriyoruz. Eylül ayında İran'la tercihli ticaret anlaşmasının yürürlüğe girmesiyle bölgeyle ilgili çalışmalarımız arttı. İran’la ticarette büyük öneme sahip olan bölge, ticaretten daha fazla istifade edecek. Ayrıca yoğun şekilde İranlı turist girişi yaşanıyor. Şartlar gelişir ve ticaret artarsa turist sayısı da artacak. Bu çalışmaların ardından inşallah bölge daha çok ticaret yapar ve bölge insanı hak ettiği huzuru, kalkınmayı, refahı en kısa sürede yakalar. Çabalarımız buna yöneliktir.” Dedi.


ENERJİ YATIRIMI YAPILABİLİR
Gazetecilerin, Türkiye genelinde önceki gün yaşanan elektrik kesintisine ilişkin “İran ile elektrik konusunda bir anlaşma olabilir mi?” sorusu üzerine ise Yıldırım, “İran'la her türlü çalışma olabilir. Tercihli ticaret anlaşması yürürlüğe girdikten sonra ticaretimiz her alanda olabilir, enerji alanında da olabilir. Zaten İran enerji konusunda avantajlı bir ülke. Bu konuda da iş birliği olabilir.” Şeklinde konuştu. Bakan Yardımcısı Yıldırım, Organize Sanayi Bölgesi'nde bazı fabrikaları gezdikten sonra Van Ekonomi Forumu toplantısına katıldı.


ŞEHRİVAN HABER – ORHAN AŞAN

Editör: TE Bilisim