Başbakanlık tarafından desteklenen ve Van Küresünniler Tarih ve Kültür Araştırma Derneği tarafından düzenlenen “İlden İle Gönül Köprüsü Futbol Turnuvası”nın finali yapıldı.

 

Düzenlenen final maçına Türkiye Milli Takım Sporcusu ve Galatasaray Takım  Kaptanı Selçuk İnan ve ses sanatçısı Murat Kekilli’de katıldı. Selçuk İnan’a gösterilen sevgi seli turnuvaya damga vurdu. Vanlıların fotoğraf çekmek ve imza almak için sıraya girdiği İnan ise Vanlıların çok sıcak kanlı olduğunu kaydetti.

 

VALİ TAŞYAPAN’IN TAKIMI KAYBETTİ

Turnuva finali ilk olarak Kırmızı ve Beyaz takımlarının maçı ile başladı. Selçuk İnan maç öncesi her iki takım oyuncularını kutladı. Maçı kırmızı takım 3-1 kazandı. Aralarında önemli isimlerin de yer aldığı Beyaz takımda Van Valisi İbrahim Taşyapan, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Peyami Battal, Van İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, ses sanatçısı Murat Kekilli ve Küresünniler Derneği Başkanı Bilal Yücebaş gibi isimler yer aldı. Kırmızı takımda ise Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, Van Büyükşehir Belediyespor Spor Direktör Turgay Karatekin ve çok sayıda kamu kurum kuruluş müdürü yer aldı.

 

YÜCEBAŞ’TAN DOSTLUK VE KARDEŞLİK VURGUSU

Maç sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Küresünniler Derneği Başkanı Bilal Yücebaş 15 şubat tarihinde startını verdiklerin turnuvanın finaline geldiklerini söyledi. Yücebaş şu ifadelere yer verdi: “Turnuvamız amacına uygun bir şekilde final aşamasına geldi. 64 takımın ve 700’ün üzerinde futbolcunun katıldığı turnuva ilimizin dostluk, kardeşlik ve ülkemizin güzelliklerine katkı sağlamak amacıyla düzenlenmiştir. Bizim turnuvadaki birinci önceliğimi futboldan ziyade ülkemizin sıkıntılı süreçlerinde dostluk ve kardeşliğine katkı sağlamak amacıyla yapılmıştır. Düzenlenen organizasyona farklı renklerden insanlar katılım sağladı. Turnuva ilimize ve ülkemize hayırlı olsun.”

 

KEKİLLİ: VAN ÇOK GÜZEL BİR İL

Maç sonrası açıklamalarda bulunan ses sanatçısı Murat Kekilli Van’da çok sıcak bir şekilde karşılandıklarını söyledi. Kekilli, “Van’da çok güzel bir ortam var. Van çok güzel bir il ve güzelliği de insanlarına yansımış. Bu defa sportif faaliyetler için geldik. İnşallah haziran ayında da konser için burada olacağız. Ben bütün sanatçı, sporcu ve önemli işadamlarını buraya davet ediyorum. Hepsi gelip Van’daki bu güzellikleri görsünler. Onlarda en az benim kadar burayı seveceklerdir.” dedi.

 

Turnuva ardından Selçuk İnan’ın vuruşu ile Yıldızlar ve Garaj 65 takımlarının maçı ile tamamlandı. Finalde maçı 2-1 kazanan Yıldızlar takımına kupayı Van Valisi İbrahim Taşyapan verdi.

 

İNAN: VAN BENİM İÇİN AYRICALIK OLDU

Turnuva sonrası açıklamalarda bulunan milli futbolcu Selçuk İnan başbakanlığın desteklemiş olduğu etkinliği önemli bir etkinlik olduğunu söyledi. İnan şunları kaydetti: “Burada olmaktan da çok mutluyum. Van’daki insanlarla tanışmak ve onların bu kadar sevgi dolu olduğunu görmek benim için bir ayrıcalıktı. Van’a gelmişken şehit ailelerini ziyaret ettik. Van’daki çok sayıda çocuk, genç ve diğer insanlarla bir araya gelme fırsatımız oldu. Azıcıkta olsa onları spora teşvik etmek için burada bulundum. Bu bir projeydi. Bana göre bu projelerin daha da artması gerekiyor. Sanat camiasından Murat Kekilli ile buraya geldik. Bence bundan sonra da birçok projeye sanatçılar ve sporcular katılacaktır. Eğer ki buradaki çocukları ve insanları biraz olsun sevindirdiysek spor teşvik ettiysek ne mutlu bize. Bu yüzden de mutlu ve gururluyum.”


ŞEHRİVAN SPOR: ÖNDER ALTINAL / ERDAL ERBAŞ

 
Editör: TE Bilisim