Van ülkemizin en genç nüfusuna sahip bir il olmasının yanı sıra, bu genç nüfus arasındaki işsizlik oranında da en başlarda yer almaktadır.

 

Hafta sonu katıldığımız Genç MÜSİAD genel kurul toplantısında Van'ın kanaat önderleri ve STK başkanlarının kürsüdeki konuşmaları oldukça önemli ve bir o kadar da düşündürücüydü.

 

Konuşmalarla gençliğin toplumumuzda, geleceğimizde ve ülkemizdeki önemi bir kez daha gözler önüne serilmiş oldu.

 

Van MÜSİAD eski başkanı Kerem Baynal konuşmalarında şunları söyledi:

 

“Eğer siyasette gençler yoksa hepimize geçmiş olsun...

 

Eğer sivil toplum kuruluşlarında gençler yoksa hepimize geçmiş olsun...

 

Eğer ekonomide gençler yoksa hepimize geçmiş olsun...

 

Eğer yaşamın her alanında gençler yoksa hepimize geçmiş olsun...”

 

Gençlerin her alanda olması gerektiğine vurgu yapan Baynal’ın konuşması gençlerin geleceğimizdeki yeri konusunda çok önemli ve yerinde tespitler içeriyordu.

 

Van MÜSİAD yeni başkanı Abdullah Aras ise, gençlerin çekirdekten yetişmeleri gerektiğini söyleyerek şunları ifade etti:

 

“Ne yazık ki gençliğimizin ekonomiye katkısını hiç düşünmüyoruz. Kayseri’de bir baba esnaf olduğu zaman yanında mutlaka evladını yetiştiriyor. Evladının iyi ve ahlaklı bir esnaf olabilmesi için en iyi şekilde yetiştiriyor. Bu genç iyi bir şekilde yetiştiği zaman ilin ekonomisine katkı sağlayacak büyük projeleri gerçekleştirebiliyor. Maalesef bölgemizde ise evladıma ilerde nasıl bir kariyer yapabilirim de hayatımızı kurtarsın mantığı ile hareket etmektedir. Oysaki çocuklarımızı kendi işyerlerimizde çalıştırdığımız durumunda onların ilin ekonomisine katkı sunacak bireyler olabileceklerini unutmamamız gerekir. Bundan dolayı da gençlerimizi çekirdekten yetiştirmemiz gerekir””

 

Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva ’da konuyla ilgili önemli noktalara vurgu yaparak: genç nüfusun her zaman yanında olacağını Ticaret odası olarak tüm imkânlarını gençlerin hizmetine sunduklarını samimi bir ifade ile dile getirdi.

 

Öte yandan Van Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Şemsettin Bozkurt ve Gevaş Belediyesi Başkanı Sinan Hakan ise Bölgedeki genç nüfus yoğunluğuna dikkat çekerek, gençlerin arkasında olacaklarını ifade ettiler.

 

Biz de STK başkanlarımızın ve kanaat önderlerimizin gençlerimizin yaşama aktif olarak katılımlarının önemi hakkındaki görüşlerini oldukça önemsiyoruz.

 

Gençlerimizin toplumdaki rolleri, sorunlarının analizi ve gelecekteki öneriler bize umut verdi.

 

Toplantı sonucunda gençlerimize yeni imkanların ve fırsatların sunulacağı ve kötü gidişatın değiştirilebileceği, gelecek namına önemli bir adım olacağı kanaati hasıl oldu.

 

Bu konuda hepimize önemli görevler düşmektedir.

 

Gençliğimize sahip çıkmalıyız.

 

Yarının inşası için gençlerimizi bugünden hayatın her alanına katarak, yeteri değeri vererek, aydınlık geleceğimizi kurabiliriz.

 

İlk adım olarak da gençlerimiz ile iletişime geçelim, onları dinleyelim, ne düşündüklerini, ne htiklerini, geleceğe bakışlarını, yeni fikirlerini ve en önemlisi gençlik enerjilerinden faydalanmalıyız.

 

Gençlerimizi bugünden yaşamımızın her alanına katamazsak, gelecek namına, HEPİMİZE GEÇMİŞ OLSUN!