Edremit Belediyesi Van Gölü sahil şeridinde bulunan başta mesire alanları ve plaj alanları olmak üzere tüm alanlarda düzenli olarak yürüttüğü temizlik çalışmaları kapsamında hafta sonları on binlerce vatandaşın akın ettiği alanları daha temiz hale getirmek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

 

Edremit Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne çevre temizlik işlerine bağlı ekipler tarafından, Van Gölü’nün sahil şeridinde temizlik çalışması başlatıldı. Van Gölü sahil şeridinde bulunan başta mesire alanları ve plaj alanları olmak üzere tüm alanlarda düzenli olarak yürüttüğü temizlik çalışmaları kapsamında hafta sonları on binlerce vatandaşın akın ettiği alanları daha temiz hale getirmek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Hafta sonları sahil kenti olması hasebiyle denize girmek için ve yeşil alanların yoğun olduğu mesire yerlerinde piknik yapmak için gelen yurttaşların akın ettiği mekanları her gün düzenli temizlenirken, belediye yetkilileri yurttaşların ekolojik yapıya hassas yaklaşarak mesire alanlarını ve sahil şeridinde daha temkinli yaklaşmaları çağrısın da bulunuldu. Edremit Belediye Eş Başkanı Abdulkerim Sayan, çevre temizliğine ilişkin yaptığı açıklamada sahil kenti olan Edremit ilçesinin Van ilinin vizyonu olduğunu ilçenin yeşiliyle mavisiyle herkesin beraber koruması gerektiğini belirterek; hafta sonları ilçeye gelen on binlerce yurttaşı büyük bir memnuniyetle karşılayıp belediye olarak en iyi şekilde ağırlamak için yoğun çaba sarf ettiklerini belirtti. Van halkının kentin her alanını özellikle de Van Gölü ve yeşil alanların korunması kirletilmemesi için büyük hassasiyet göstermesi gerektiğine dikkat çeken Eş Başkan Sayan, Edremit’te de alanları on binlerle dolduran yurttaşların çevre temizliği konusunda daha duyarlı davranması gerektiğini ifade etti.

 

Eş Başkan Sayan: “İlçemiz mesire ve piknik alanlarıyla özellikle hafta sonları yurttaşların uğrak yeridir. Sahil kenarlarında piknik yapan yurttaşların, piknikleri bittikten sonra çöplerini poşetleyip çöp kutularına bırakmaları bizim de daha rahat temizlik yapmamıza yardımcı olacaktır. Özellikle göle cam, şişe gibi atıkların atılması, göle girenlere zarar verecektir. Daha duyarlı olursak Van Gölü’nün kirlenmesinin önüne geçebiliriz. Herkes kendi çevresini temiz tutarsa daha düzenli bir ilçe olur. Halkımızın duyarlı olması ve bize en azından kendi çöplerini orta yerde bırakmayarak yardımcı olmasını istiyoruz.” dedi. Vatandaşların çevreye attıkları çöplerinden dolayı özellikle sahil şeridinde ortaya çıkan kirliliğin ve gölde yaşayan diğer canlıları da olumsuz etkilemesinin önüne geçmek için Edremit Belediye ekiplerince düzenli olarak yapılan temizlik çalışmalarıyla, hem gölün kirlenmesinin hem de kötü görüntünün oluşmasının önüne geçiliyor.

Editör: TE Bilisim