Gürpınar Belediyesi, uluslararası ödüle çok yakın. Golden City Awards 2016 yarışmasına katılan Gürpınar Belediyesi, yarışma jürisinden tam not aldı. Halk oylamasından da gerekli desteği alması durumunda, Gürpınar Belediyesi uluslararası bir yarışmadan ödül almış olacak.

 

Her yıl ayrı bir ülkede düzenlenen Golden City Awards proje yarışması bu yıl İstanbul ev sahipliğinde yapılıyor. Gürpınar Belediyesi'nin, Hoşap Kalesi'nin çevre düzenlemesi ve karşılama merkezi konulu hazırladığı proje ile katıldığı uluslararası yarışmada jüri üyelerinden tam not alarak, yarışmaya katıldığı kategoride en iyiler arasına girdi. Halk oylaması kısmında gerekli desti alması durumunda ödüle layık görülecek olan Gürpınar Belediyesi, proje karşılığı 2 milyon 500 bin lira olan parayı alarak Hoşap Kalesi'ne ilişkin projeyi en kısa zamanda hayata geçirme şansını yakalamış olur.

 

Van'dan, Ankara'ya kadar olan coğrafyada yarışmaya katılan tek belediye olan Gürpınar Belediyesi'nin sosyal medya üzerinden desteklenmesi için, www.goldencityawards.com adresinden, "oylamaya katıl" butonu tıklandıktan sonra. "En başarılı kent yerel yönetici ilçe" butonu tıklandıktan sonra en altta Gürpınar Belediyesi Eş Başkanları Zeki Yıldız ve Yıldız Çetin'in isimleri tıklandıktan sonra, en altta, "oyları gönder" butonu tıklanarak oylama sonlandırılmış olur.

 

“TÜM HEMŞERİLERİMİZİN DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ”

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Gürpınar Belediyesi Eş Başkanları Zeki Yıldız ve Yıldız Çetin, bu yarışmanın belediyeleri için çok önemli olduğunu kaydederek, “Her şeyden evvel tarihi ve kültürel mekanlarımızın korunması ve hak ettiği ilgiyi görmesi açısından çok önemli. Bu güne kadarki ihmal edilmişliği ortadan kaldırmak ve bunu telafi edebilmek için böylesine itibarlı, uluslararası bir yarışmadan ödül ile dönmek, kazanılacak olan para ödülünü bir tarihi mekanımıza harcamak oldukça önemlidir. Bunun için her kesten destek bekliyoruz. Ayrıca böylesi bir yarışmada kentimizi ve bölgemizi temsil eden tek belediye olarak bu yarışmaya katılmak da ayrıca mutluluk verici.” ifadelerine yer verildi.

 

Gürpınar Belediyesi Proje Komisyonu tarafından hazırlanan projeye, Yüzüncü Yıl Üniversitesi de çevre düzenlemesi ve karşılama merkezinin proje çizimini yaparak destek verdi. (ŞEHRİVAN HABER)

Editör: TE Bilisim