Kaymakamımız vatandaşlarla “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”nı kutladı

 

Gürpınar Kaymakamı ve Belediye Başkan vekilimiz Osman Doğramacı, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” kapsamında Yatağan Avukat Mehmet Yıldız İlkokulu’nun düzenlediği etkinliğe katıldı.

 

İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan programda konuşan Okul Müdürü Mehmet Ali Yılmaz, günün anlam ve önemine değinerek konuşma yaptı. Okulun öğrencileri tarafından oynan birbirinden güzel oyunlar izleyicilere keyifli dakikalar yaşattı. Etkinliğin ardında konuşma yapan Kaymakamımız Osman Doğramacı, 23 Nisanın çocuklara hediye edildiğini ifade etti.  Doğramacı şunları kaydetti: “Bugün görüyoruz ki çocuklarımız çok mutlu demek ki hediye yerine ulaşmış.”

 

Kaymakam Doğramacı, güzel gösteriler izlediğini fakat Türkiye’nin gelenek ve göreneklerini yansıtan fazla oyunun olmamasından dolayı hayıflandığını söyledi. Gösteriler hakkında konuşan Doğramacı,” Ben bugün bizim çocuklarımızı burada göremedim. Hep başka ülkelerin çocukları vardı. Bizden bir şeyler de olsun. Zeybek, Horon, Halay olsun. Kendi gelenek ve göreneklerimize yakınlaşalım. Bunu arzu ediyorum. Yatağan Mahallesi’nin buna benzer eğlencelere ihtiyacı var. Çocukların cıvıl cıvıl sesini duyunca insanların bütün sorunları problemleri arkada kalıyor. Öncelikle öğretmenlerimize teşekkür ediyorum sağ olsunlar var olsunlar bizi bugün buraya davet ettiler. Çocuklarımıza teşekkür ediyorum bize güzel gösteriler sundular. İnşallah bundan sonra farklı organizasyonlarla Yatağan Mahallesi’nde buluşuruz.” Dedi.

 

Programa, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Tunç, Avukat Mehmet Yıldız, okul öğretmen, öğrenci ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Editör: TE Bilisim