Muharrem Taş Sağlık Merkezi ve  Kadın Politikaları Müdürlüğü bünyesinde kurulan kadına yönelik şiddet ile mücadele birimi  halkı bilinçlendirme çalışmaları devam ediyor. İlçeye bağlı Alnıak Mahallesi’nde yürütülen bilinçlendirme çalışmalarına HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan ile Belediye Eş Başkanı Yıldız Çetin katıldı. Kadınlara hitaben konuşan Özgökçe, halkın parası ile halka hizmet götürmeye devam edeceklerini söyledi.

 

Gürpınar Belediyesine bağlı Muharrem Taş Sağlık Merkezi ile Gürpınar Belediyesi Kadın Politikaları Müdürlüğüne bağlı Kadına Yönelik Şiddet ile Mücadele Birimi Alnıak Mahallesi’nde çalışmalarına devam etti. Düzenlenen programa HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan, Gürpınar Belediyesi Eş Başkanı yıldız Çetin, Belediye Kadın Meclis üyeleri ve kadınlar katıldı. Belediye kadın çalışanları önceden mahalleye gidip tek tek evleri dolaşarak kadınları verilecek olan seminere davet etti. Kadınların toplanması ile birlikte Kadına Yönelik Şiddet ile Mücadele Birimi şiddete yönelik kadınların sahip olduğu yasal haklardan bahsetti. Şiddetin bir hak olmadığını, bunun yasal olmadığını, hiçbir kadının şiddeti hak etmediğini söyledikten sonra kadınların sahip olduğu hakları anlattı.

 

‘ÇOCUK GELİNLER TOPLUM VİCDANINI YARALAMAYA DEVAM EDİYOR’

Kadına yönelik şiddete ilişkin yapılan sunumun ardından Çocuk Gelinlere değinildi. Kız çocuklarının erken yaşta evlendirilmesinin halen de toplumda yaygım olduğunu, oyun çağındaki kız çocuklarının evlendirilerek toplum vicdanının yaralanmaya devam edildiğinin anlatıldığı seminerde, “evlilik ve aile kurma büyük bir sorumluluk isteyen bir konu. Oyun çağındaki kız çocuklarının evlendirilmesi hem kişi hakkına aykırı, hem de bu şekilde kurulacak olan bir ailenin sağlıklı olması mümkün değil. Kendisine bile bakamayacak, kendi sorumluluğunu bile kaldıramayacak durumda olan kız çocuklarının evlendirilmesi bir katliamdan farksızdır” denilerek kadınlardan buna karşı durmaları istendi.

 

Yapılan seminerin ardından kadınlara hitaben bir konuşma yapan Gürpınar Belediyesi Eş Başkanı Yıldız Çetin, her zaman halkın ve kadınların yanında olduklarını belirtti. Çetin, Sadece seçimden seçime halka gitmeyeceklerini daha ilk günden söylediklerini hatırlatarak, “biz belediyecilik anlayışımızı halk eksenli yürütüyoruz. İçinde halkın olmadığı hiçbir anlayışın başarı şansı yoktur. Bizim varlık gerekçemiz size hizmet etmektir. Biz bu şiarla, bu bilinçle hareket ediyoruz” dedi. İlçe kadınlarının yaşamın her alanında söz sahibi olması ve var olan yasal ve doğal haklarından en iyi şekilde yararlanabilmeleri için de ellerinden geleni yaptıklarını aktaran Çetin, “bu gün burada kadın arkadaşlarımız bu eksenli sizlere yönelik bir çalışma yürüttü. Biz kadınlar ilçeye bağlı tüm mahallelerde bu eksende çalışmalarımızı yürütüyor ve kadınlarımızı bilinçlendiriyoruz. Bu bilinçlendirmemiz çok yönlüdür. Kadınlarımızın da artık sahip oldukları hakların bilincine varmaları kendilerinin ötelenmelerine müsaade etmemeliler” dedi. Çetin konuşmasının sonunda kadınların her alanda yer almaya başladığını, bundan sonraya almaya devam edeceğini söyledi.

 

“HALKIN PARASI İLE HALKA HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Çetin’den sonra konuşan HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan, toplum olarak çok zor günlerden geçtiklerini belirtti. Gürpınar Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalara da değinen Özgökçe, “doksan yıldır Gürpınar'ın birçok köyüne hizmet gitmemişti. Suyun merkezi olması rağmen köylerimizde su dahi yoktu. Bizler kendi belediyecik anlayışımızla belediyeleri kazandığımızda, halkla birlikte, halkla bütünleşerek, halkın parasını halk için harcayarak hizmet sunduk, hizmet sunmaya devam edeceğiz'' dedi

 

Alnıak Muhtarı Ethem Turna da gerçekleşen ziyaretten ve verilen seminerden dolayı çok mutlu olduğunu söyleyerek, “Sizler seçimden seçime gelip kapımızı çalmadınız. Her zaman köylümüz ile birlikte oldunuz. Her zaman bizimlesiniz, bundan dolayı köylüm ve şahsım adına hepinize teşekkür ediyorum'' dedi.

 

Programın ardından kadınlara içinde kişisel bakım ürünlerinin olduğu hediyelerin verilmesinin ardından HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan ve Gürpınar Belediyesi eş başkanı Yıldız Çetin mahalle sakinleriyle uzun uzun sohbet edip kadınların sorunlarını dinledi. 

Editör: TE Bilisim