Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde "Merkezim Her Yerde" projesi ile köylerdeki çocuklar, sanatsal ve sportif faaliyetlerle buluşuyor.

 

Gençlik ve Spor Bakanlığınca hazırlanan projeyle, köylerdeki çocukların gençlik merkezlerini tanıması ve etkinliklerinden yararlanması amaçlanıyor. Proje çerçevesinde, görevliler tarafından her hafta farklı köylerden alınan öğrenciler, belediyenin tahsis ettiği otobüsle Yeni Mahalle'deki gençlik merkezine getiriliyor.

 

Burada gün boyu çeşitli sportif ve sanatsal etkinliklere katılan öğrencilerin yeme içme ihtiyaçları da karşılanıyor. Son olarak Kamışlı İlkokulu ve Ortaokulundan getirilen 40 öğrenci, basketbol, voleybol, masa tenisi, satranç ve müzik etkinliklerine katılarak, gönüllerince eğlendi.

 

SPOR YAPIP KİTAP OKUYORLAR

Gençlik Merkezi Müdürü İlhan Yılmaz, yaptığı açıklamada, 6 aydır faaliyette olan merkezde gençlerin çeşitli aktivitelere katıldığını söyledi.

 

Projenin kaymakamlık tarafından da desteklendiğini anlatan Yılmaz, "Öğrenciler burada kulüp çalışmalarını görme şansı buluyor. Kütüphanemizi ziyaret ediyorlar, kitaplarla haşır neşir oluyorlar. Zeka odası salonundan istifade ediyorlar." dedi.

 

Yılmaz, öğle vaktinde ise öğrencilere güzel ortamlarda yemek ikramında bulunduklarını ifade etti. Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı'nın destekleriyle, öğle yemeği yenildikten sonra çocukları Avaşin Parkı'ndaki 'kitap kafe'ye götürdüklerini anlatan Yılmaz, "Parkta çocuklar çeşitli oyunlar oynuyor. Akşamüstü de öğrencilerimizi aldığımız köylere götürüp okullarına bırakıyoruz." diye konuştu.

 

"TEKRAR GELMEK İSTİYORLAR"

Yılmaz, çocukların merkeze tekrar gelmek istediğini vurgulayarak, "Amacımız, köydeki çocukları sanatsal ve sportif etkinlikle tanıştırmak, değerler eğitimiyle milli, manevi duygulara sahip bir gençlik yetiştirmek. Bu etkinlikler çocuklara çok şey katıyor." ifadelerini kullandı.

 

5. sınıf öğrencisi Edanur Çaki de merkezde iyi karşılandıklarını, güzel vakit geçirdiklerini, kurabiye yediklerini, çay içtiklerini ve tenis oynadıklarını dile getirdi. 

Editör: TE Bilisim