Erciş Belediyesi bir yandan hizmetlerini sürdürürken diğer yandan halk ile ortak çalışarak katılımcı belediyecilik modelini geliştiriyor.

 

Çalışma sezonun başlamasıyla ilçe merkezi ve bağlı mahallelerdeki çalışmaların startını veren Erciş Belediyesi, halka hizmet götürme noktasında yeni modeller deniyor. Halkı kominal bir şekilde çalışmalara dâhil eden belediye, ilçede katılımcı belediyecilik modelini geliştiriyor. Geçtiğimiz çalışma sezonunda kırk ayrı mahallenin Taziye evinin çevre düzenlemesi için malzeme desteğinde bulunan belediyeye halk da verilen malzemenin işçiliğini kendisi yaparak ortak oluyor. Yurttaşlar yeni çalışma modelinden ve üzerindeki operasyonlara rağmen belediye çalışmalarından memnun olduklarını belirtirken Belediye Fen İşleri Müdürlüğü çalışanlarından Livan Aslan ise 2016 yılı çalışma sezonunun ilk ayında sekiz ayrı mahallenin taziye evi dış donatı ve çevre düzenlemesi için malzeme desteğinde bulunduklarını, işçiliğini halka bırakıp halkla beraber ortak çalıştıklarını söyledi.

 

''BELEDİYE HALKTAN KOPARILMAK İSTENİYOR''

Söz konusu çalışma sistemine ilişkin konuşan İncesu Mahallesi sakinlerinden Savaş Bedir, belediye üzerinde devam eden baskı ve tutuklamalara dikkat çekerek '' Son zamanlarda belediye üzerinde siyasi bir operasyon yapılıyor, belediye halktan koparılmak isteniyor ama tüm engellemelere rağmen biz belediye hizmetlerinden memnunuz.'' ifadelerini kullandı. Kocapınar Mahallesi sakini Özcan Meydan, yeni çalışma modelinden duyduğu memnuniyeti '' Malzemeyi belediye veriyor, biz de işçiliğini üstleniyoruz. Güzel bir çalışma yöntemi, memnunuz.'' sözleriyle dile getirdi. Uncular mahallesindeki yurttaşlar ise Cami ve Taziye evleri için yapılan bu çalışmanın değerli olduğunu söyleyerek belediyenin çalışmalarından memnun olduğunu kaydetti.

 

''HALKLA BELEDİYE KOLEKTİF BİR ŞEKİLDE HİZMET GÖTÜRÜYORUZ''

Erciş Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü personeli Livan Aslan 2015 yılında kırk ayrı mahalledeki Taziye evinin dış donatısı için parke, kelebek, bordür taşı ve kum gibi malzeme desteğinde bulunduklarını kaydetti. Mahallelinin de işçiliğini kendisi yaparak belediyeye yardımcı olduğunu ifade eden Aslan '' Malzeme bizden, işçilik mahalleliden diyerek kollektif çalışma şeklinde hizmet götürüyoruz.'' şeklinde konuştu. Aslan, Taziye evlerinin etrafındaki 300 M2 alanın donatısını kapsayan bu çalışma şeklini mahallelerdeki yollar için de denemeyi düşündüklerini söyledi. 

Editör: TE Bilisim