Erzincan'da Türkiye Halk Oyunları Grup Yarışması tamamlandı. Erzincan’da 2015-2016 Eğitim-öğretim yılı okul sporları faaliyetleri kapsamında düzenlenen Türkiye Halk Oyunları Grup Yarışması tamamlandı.

 

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu, Spor Genel Müdürlüğü ve Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce 13 Şubat Spor Salonu'nda, düzenlemeli ve düzenlemesiz dallarında, yıldızlar ve gençler kategorisindeki yarışmaya, 14 ilden 29 takım katıldı. Yarışma kapsamında ilk gün gençler düzenlemeli ve düzenlemesiz kategorilerinde, ikinci gün ise yıldızlar düzenlemeli ve düzenlemesiz kategorilerinde birincilik için mücadele etti. Halay, bar, horon ve Kafkas oyunlarının sahnelendiği kültür buluşması şeklinde gerçekleşen müsabaka oldukça çekişmeli geçti. Yapılan yarışmalar neticesinde Gençler düzenlemeli kategorisinde Artvin Kazım Karabekir Anadolu Lisesi birinci olurken, gençler düzenlemesiz kategorisinde Erzurum Yakutiye Halk eğitim Merkezi birinci oldu. Yıldızlar düzenlemeli kategorisinde Iğdır Halk eğitim Merkezi ASO birinci olurken, düzenlemesiz kategorisinde ise Erzurum Yakutiye Hilal Kent 125. Yıl Ortaokulu birinci oldu.

 

Yarışmaya gençler kategorisinde; Elazığ Balakgazi Anadolu Lisesi, 80. Yıl Ardahan Anadolu Lisesi, Artvin Kazım Karabekir Anadolu Lisesi, Iğdır Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu, Öğretmen Nurgül Gelturan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Bingöl Solhan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Erzurum Türk Telekom Nurettin Topçu sosyal bilimler Lisesi, Bingöl Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Van İpekyolu Bostaniçi Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi, Ardahan Şehit Er Serhat Şanlı Anadolu ticaret Meslek Lisesi, Diyarbakır Bağlar Koşuyolu Mesleki Anadolu Lisesi, Erzurum Yakutiye Halk Eğitim Merkezi, Özel Muş Uğur Temel Lisesi, Bitlis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ağrı Şemşi Türkmen Anadolu Lisesi, Iğdır Ahmet Ali dönmez Anadolu Lisesi katıldı. Yıldızlar kategorisinde ise Iğdır Şehit Öğretmen Şevki Akgün Ortaokulu, Erzurum Yakutiye Hilal Kent 125. Yıl Ortaokulu, Bingöl Vali Güner Orbay Ortaokulu, Van Muradiye Yavuz Selim Ortaokulu, Muş 100. Yıl Zafer Ortaokulu, Ağrı Alpaslan Ortaokulu, Elazığ Kanuni Sultan Süleyman Ortaokulu, Kars Ziya Gökalp Ortaokulu, Tokat Zile Fevzi Çakmak Ortaokulu, Sivas Şehit Üsteğmen Nizamettin Songür Ortaokulu, Ağrı Kasım Bayram Ortaokulu, Erzurum Karayazı Atatürk ortaokulu ve Iğdır Halk eğitim Merkezi ASO katıldı.

Editör: TE Bilisim