Özalp Belediyesi Eş başkanı Handan Bağcı ve Belediye Eş başkan Yardımcısı Okan Bayram savcılığın itirazı üzerine bir kez daha gözaltına alındı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Sabah saatlerinde belediyeye gelen polis, Bağcı ve Bayram'ı savcılığın mahkeme kararına yaptığı itiraz üzerine gözaltına aldı. Belediye Meclis Üyesi Kasım Hazır ise Atatürk Caddesi'nde polislerce gözaltına aldı. İlçe Adliyesi'ne götürülen Bağcı, Bayram ve yüzde 70 engelli raporu bulunan Hazır 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'ne çıkarıldı. Bağcı, Bayram ve Hazır, "Örgüt adına suç işleme", "Görevli memura mukavemet" ve "Mala zarar verme" iddialarıyla tutuklandı.

 

Astêco (Tepedam) Mahallesi'nde 1 Ekim'de 2 HPG'linin öldürüldüğü ve bir vatandaşın yaşamını yitirdiği olaylar sorası köye gitmek isterken köy girişinde özel harekât timleri Özalp Belediyesi Eşbaşkanı Handan Bağcı, Belediye Eşbaşkan Yardımcısı Okan Bayram, belediye meclis üyeleri Kasım Hazır'ında bulunduğu 9 kişiyi gözaltına almıştı. Gözaltına alınan 9 kişiden DBP İlçe Eşbaşkanı Yakup Almaç, Belediye Meclis Üyesi Fevzi Keleş, Hasan Ali Akbaş, M. Salih Tanır ve Y. E. (17) isimli çocuk "Örgüt adına suç işleme", "Görevli memura mukavemet" ve "Mala zarar verme" iddialarıyla tutuklanarak cezaevine gönderilirken, Bağcı, Bayram ve Hazır ise serbest bırakılmıştı.

 

Öte Yandan HDP Edremit İlçe İş Başkanı Recep Gültepe’de 'Örgüt üyeliği ' iddiasıyla çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. (Kaynak: DİHA)

Editör: TE Bilisim