24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Seçimleri için Türkiye genelinde oy kullanma işlemi tamamlandı, sayımlar devam ediyor.

 

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sandıkların yüzde 90'dan fazlası açıldı. Bazı iller büyük bir çekişmeye sahne oldu.

 

Çanakkale'de şu ana kadar açılan sandıklarda Muharrem İnce yüzde 43.3 ile yarışı önde götürüyor. Onu yüzde 42.4 ile Cumhurbaşkanı Erdoğan takip ediyor.

 

Mersin'deki çekişmeli mücadelede ise ipi Erdoğan göğüslüyor. Erdoğan'ın oy oranı yüzde 38.4. İnce'nin oy oranı ise yüzde 37.5.

 

MİLLETVEKİLLİĞİ SEÇİMLERİ

 

Milletvekilliği seçimlerinde ise Mersin'de oy oranları birbirine çok yakın. Millet İttifakı oyların yüzde 41.7'sini; Cumhur İttifakı ise yüzde 41.3'ünü aldı.

 

Muş'ta da Cumhur İttifakı ile HDP arasında bıçaksırtı bir mücadele var. HDP'nin oy oranı yüzde 45.2; Cumhur İttifakı'nın oy oranı ise yüzde 43.2.

 

Eskişehir'de ise Cumhur İttifakı yüzde 48.6 ile yarışı önde götürüyor. Millet İttifakı'nın oy oranı ise yüzde 46.7.

 

Balıkesir'de Cumhur İttifakı yüzde 48.8 ile yüzde 46.5 alan Millet İttifakı'nın önünde. 

 

6 ADAY YARIŞIYOR

 

Cumhurbaşkanı seçimi için adaylar: Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce, Meral Akşener, Selahaddin Demirtaş, Temel Karamollaoğlu, Doğu Perinçek.

 

27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne ise AK Parti, CHP, HDP, İYİ Parti, MHP, Saadet Partisi, Hüda Par ile Vatan Partisi katılıyor. BBP seçime AK Parti listelerinden, DP ise İYİ Parti listelerinden katılıyor. 

Editör: TE Bilisim