Cuma gününden itibaren Türkiye Basra alçak basıncının etkisine girdi ve aşırı sıcaklar kavurmaya başladı. Bu hafta da aşırı sıcaklar etkili olmaya devam edecek. Meteorolojinin sitesinde bu hafta sıcaklıkların mevsim normallerinin 4 ile 7 derece üzerinde olacağı uyarısı yer alıyor. 

Meteorolojinin açıklamasında yüsek hava sıcaklıklarının oluşturabileceği başta sağlık sorunları olmak üzere, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.


METEOROLOJİ BU İLLER İÇİN YAĞIŞ VERDİ
Türkiye'nin ege, marmara ve iç bölgeleri mevsim normallerinin 4 ile 8 derece üzerindeki aşırı sıcaklarla boğuşurken meteorolojiden 7 il için de yağmur uyarısı geldi. Yapılan son değerlendirmelere göre,Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerin parçalı yer yer çok bulutlu, bugün öğle saatlerinden sonra Artvin, Kars, Ardahan, Rize ve Trabzon'un iç kesimleri, Konya, Ankara'nın güneydoğusu, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile Toroslar mevkiinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

MEVSİM NORMALLERİNİN ÜSTÜNDE

Hava sıcaklığının; Akdeniz kıyısında mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle kuzey ve kuzeybatı, güneydoğu kesimler ile Akdeniz kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.


KAYNAK-İNTERNET HABER

Editör: TE Bilisim