Eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal'ın 2015 genel seçiminde HDP'den aday olacağı iddia edildi.

Ahmet Özal'ın dün Diyarbakır Milletvekili Altan Tan’la öğle yemeğinde bir araya geldiği ve HDP adaylığına sıcak baktığını belirtildi.

HDP SÜRPRİZLERE HAZIRLANIYOR

Zaman gazesinden Habib Güler'in haberine göre, HDP 2015 genel seçiminde sürpriz adaylar gösterecek. Parti yönetimi, hem 7 Haziran’daki genel seçimlerde yüzde 10’luk seçim barajını aşmak hem de ‘Türkiye partisi’ hedefi için sürpriz isimlere adaylık teklifi götürmeyi tartışıyor. Parti, AK Parti’nin kurucu isimlerinden ve muhafazakâr Kürt tabanında önemli bir karşılığı bulunan Dengir Mir Mehmet Fırat’ı Mersin’den aday gösterecek. Ancak vitrinde boy gösterecek isimler Fırat’la sınırlı kalmayacağı benziyor. Gündemde başka sürpriz isimler de var. 

AHMET ÖZAL ADAYLIĞA SICAK BAKIYOR

Bunlardan biri parti tabanının büyük sempati duyduğu merhum Turgut Özal’ın oğlu ve Ana Parti Genel Başkanı Ahmet Özal. Kısa süre önce Ana Parti’yi kuran ve seçim ittifaklarına açık olduğu mesajını veren Ahmet Özal, dün Diyarbakır Milletvekili Altan Tan’la öğle yemeğinde bir araya geldi ve HDP adaylığına sıcak baktığını belirtti. Alınan bilgilere göre, Altan Tan da parti tabanının Turgut Özal’a duyduğu sempatiye işaret etti ve kendisinin partilerinde siyaset yapmasından memnuniyet duyacağını vurguladı. 

HDP'NİN TEKLİF GÖTÜRECEĞİ İSİMLER

HDP’liler ayrıca CHP’nin önemli isimlerinden eski Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan ve Dünya Ehli Beyt Vakfı Başkanı Fermani Altun’a da adaylık teklifi götürdü. Doğan’ın teklife sıcak baktığı, Altun’dan ise henüz cevap gelmediği belirtiliyor. HDP’nin Mehmet Altan, Hasan Cemal, Nuray Mert, Mücahit Bilici, Faruk Ünsal ve Süleyman Çelik gibi kamuoyunun yakından tanıdığı isimlere de teklif götüreceği ifade ediliyor.

Editör: TE Bilisim