Akşam Gazetesi ilk sayfadan verdiği habere göre Van’a gelen gazete muhabiri tehdit edildi hatta kısa bir süre alıkonuldu. Haberde HDP İl Başkanlığını suçlayan gazete muhabiri HDP’nin tehdit timleri oluşturduğunu da iddia etti. Bu haberin üzerin yalan ve karalama amaçlı yapıldığını söyleyen HDP İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi, “Biz o gazete hakkında hukuki işlem başlatacağız. Ama ne halkımız nede partimiz bu haberi ciddiye bile almayacaktır.” Dedi.

 

Akşam Gazetesi ilk sayfadan ‘Özgür Basına HDP Gözaltısı’ başlıklı bir haber yayınlayarak, HDP’nin Van’da gazete muhabirlerini tehdit ettiğini iddia etti. Bununla yetinmeyen gazete, muhabirlerinin HDP’nin oluşturduğu tehdit timleri tarafından da alıkonulduğunu iddia etti. Bunun üzerine açıklama yapan HDP İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi, seçim sürecinde bu tür karalama kampanyalarıyla karşı karşıya kaldıklarını ifade ederek, bu haberin ısmarlama bir haber olduğunu belirtti.

 

DİLEKÇİ: PARTİMİZ KARALANMAK İSTENİYOR

Eş Başkan Dilekçi, seçim çalışmalarının başladığı günden bu yana Ak Partinin karalama kampanyalarını sürdürdüğünü söyledi. Dilekçi, “Her gün farklı farklı isimler üzerinden partimiz hedef alınmaktadır. Burası Türkiye ve Türkiye’yi yöneten de AKP’dir. AKP eğer bu ülkeye hakim değilse, yönetemediğini de açıkça ortaya koysun. AKP’nin yönettiği bir ülkede sürekli kara propagandaların yapılması onların meşruiyet sorunu yaşadığı anlamına geliyor. AKP’nin ve hükümetin burada meşruiyet sorunu var.” Dedi.

 

EMNİYET: BİZE MÜRACAAT YOK

Bu tür haberlerin partilerini karalama amaçlı yapıldığını söyleyen Dilekçi, “Biz bu tür haberleri ciddiye almıyoruz. Zaten bu konuyla ilgili de Emniyet Müdürlüğü ile görüşmeler yaptık. Emniyet Müdürlüğü yetkilileri bu konuda kendilerine herhangi bir müracaatın yapılmadığını söyledi. Ama her nedense o gazete böyle bir haber yapmış. Biz o gazete hakkında hukuki işlem başlatacağız. Ama ne halkımız nede partimiz bu haberi ciddiye bile almayacaktır. Biz parti olarak çalışmalarımızı bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada sürdürmeye devam edeceğiz. Partimizin kapısı herkese daima açıktır.” İfadelerini kullandı.

 

“HAYALİ SENARYO YAZMIŞ”

Gazete muhabirinin Van’a gelip gelmediğinin bile belli olmadığını ifade eden Dilekçi, “Gazetenin muhabiri bize en ufak bir şekilde ulaşmadı. Kendisini tanımıyoruz zaten. Gazeteci arkadaş hayali senaryolar yazmış. Daha önceki AKP milletvekili de HDP’nin çalışmalarını illegalleştirmişti. Bu tarz açıklamalar yaptığını hatırlıyoruz. AKP yöneticileri bunu yapmıştı. Aynısını şuanda gazeteci yapıyor. Tamamen uydurma bir haber. Çünkü emniyet de böyle müracaatın gelmediğini söylüyor. AKP’liler senaryoyu yazıp gazetecinin önüne koyuyor, gazeteci de yazıyor. Tamamen bir senaryodan ibaret bir haberdir.” Dedi. 


ŞEHRİVAN ÖZEL – ORHAN AŞAN

Editör: TE Bilisim