HDP Gaziantep Milletvekili Celal Doğan, görüşme talebinin kendisinden geldiğini ifade etti. Doğan, bir saat süren görüşmeyi, “Belediye Başkanıyken aşinalığımız, hukukumuz var. Gittik, geldik. Onun dışında da görüşmelerimiz oldu. Türkiye’nin bugünkü ortamını değerlendirme konusunda bir sohbetti” sözleriyle özetledi.

BBC Tüekçe'ye konuşan HDP milletvekili Celal Doğan, Cumhurbaşkanı ile yapılan görüşmenin parti adına bir görüşme olmadığının altını çizdi.

 

KOALİSYONU KONUŞTUK

Her ne kadar Celal Doğan görüşmenin “bireysel” olduğunu ve “resmi” olmadığının altını çizse de gayri resmi olarak koalisyon olasılıklarının ayrıntılı değerlendirildiği anlaşılıyor. Celal Doğan “Tabii ki bunları konuştuk” dedi ancak “Ama ayrıntıları söyleme şansım yok; O’nun fikri şöyledir, benim fikrim böyledir. Çünkü rıza almadan bir şey söyleme sansım yok. İki kişi arasındaki konuşma” sözleriyle de detay vermekten kaçındı. “Bir AKP-HDP koalisyonu seçeneği gündemde mi?” sorusuna ise Celal Doğan şu yanıtı verdi: “Bunlar konuşulsa bile söyleme şansım yok, ayıp olur. Çünkü o konuda yetkili değilim.”

 

CUMHURBAŞKANI İLE GÖRÜŞMEK AMBARGOLU MU

Doğan, gelecek olası tepkiler için, “Cumhurbaşkanı ile görüşmek Türkiye’de ambargolu mu? Koalisyon olsun olmasın, devletin başındaki önemli bir aktördür”değerlendirmesini yaptı.


KAYNAK-HABER VAKTİM

Editör: TE Bilisim