HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, kurulacak seçim hükümetinde yer almayacağı açıkladı. Başbakan Davutoğlu'nun bakanlık teklifini reddeden Tüzel, "Görev almayı doğru bulmuyoruz" dedi.

 

PLAN SUYA DÜŞTÜ

Özellikle MHP ve CHP çevreleri, AK Parti ile seçim hükümeti dahil hiçbir ihtimali kabul etmiyordu. Çünkü MHP ve CHP olmadan, HDP ile hükümet kurmak zorunda kalan AK Parti için "AKP-PKK ile aynı hükümette" propagandası yapmayı planlıyordu. HDP'li vekil Levent Tüzel'in Davutoğlu'na "hayır" cevabı vermesiyle o plan suya düştü.. 

 

DEMİRTAŞ '3 ARKADAŞIMIZ BAKAN OLARAK GÖREVLERİNE BAŞLAYACAK' DEMİŞTİ

Diğer yandan, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP'li milletvekillerine geçici hükümette bakanlık teklifinde bulunulmasını değerlendirerek, “Daha önce kararımızı açıklamıştık. Bu 3 arkadaşımız da yakın zamanda Bakan olarak görevlerine başlayacaklar” demişti.

 

HDP'DEN 2 İSİM TEKLİFİ KABUL ETTİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu HDP'den İstanbul milletvekili Levent Tüzel, İzmir milletvekili Müslüm Doğan ve Kocaeli milletvekili Ali Haydar Konca'yı kabineye davet etmişti. Müslüm Doğan ile Ali Haydar Konca, bakanlık teklifini kabul etti.


KAYNAK-HÜR HABER

Editör: TE Bilisim