HDP’nin 24 Haziran’daki seçimde göstereceği vekil adayları büyük oranda belli oldu. YSK'ye sunulacak listede, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan İstanbul’dan, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ise Van’dan milletvekili adayı gösterildi.

 

Cezaevinde tutuklu bulunan Eski Grup Başkanvekili İdris Baluken'in, son seçim bölgesi olan Diyarbakır'dan başka bir yerde aday gösterildi. Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu ise İstanbul olan seçim bölgesi değiştirilerek Ankara'dan aday gösterildi. Sırrı Süreyya Önder ise 2 dönem kuralı sebebiyle aday yapılmadı.

 

İşte sızan HDP milletvekili aday listesi:

 

İstanbul: HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Turgut Öker, Ali Kenanoğlu, Hüda Kaya, Ahmet Şık, Devrimci Parti Genel Başkanı Musa Piroğlu, Sosyalist Meclisler Federasyonu’ndan Dilşad Canbaz, Erkan Baş, Eski Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy, ekonomist Erol Katırcıoğlu.

Diyarbakır: HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, HDP’li vekil İmam Taşçıer, Sur’da aylarca mahsur kalan ve çıktıktan sonra iki yaşındaki kızı Beritan Tosun’la birlikte tutuklanan Remziye Tosun, Selçuk Mızraklı, DTK Başkanlık Divanı üyeleri Saliha Aydeniz ve Musa Farısoğlulları, Hişyar Özsoy, Semra Güzel, Dersim Dağ, Abdurrahman Durmuş, Mehmet Temizyüz, Ferda Fahrioğlu.

 

VAN 

 

1-SEZAİ TEMELLİ

2-BEDİA ÖZGÖKÇE ERTAN

3-MURAT SARISAÇ

4-MUAZZEZ ORHAN

5-TAYİP TEMEL

6-CENGİZ ÇİÇEK

7-MUKADDES KARAKOÇ

8-ASUMAN YELMAZER

 

Ankara: HDP Grup Başkan Vekili Filiz Kerestecioğlu, Veli Saçılık.

Ağrı: Kadın Meclisi Sözcüsü Dilan Dirayet Taşdemir, DTK Eş Başkanı Bedran Öztürk

İzmir: HDP’nin eski eş genel başkanı Serpil Kemalbay, Dicle Üniversitesi (DÜ) İlahiyat Fakültesi’nden Prof. Dr. Nurettin Turgay, ESP Eş Genel Başkan Yardımcısı Murat Çepni.

Kars: HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen.

Siirt: Grup başkan vekilli Meral Danış Beştaş.

 

Mardin: HDP’li vekil Mithat Sancar ve Avrupa Süryaniler Birliği (ESU) Türkiye sorumlusu, Sabro Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Tuma Çelik.

Batman: Feleknas Uca.

Antalya: Kemal Bülbül.

Muş: HDK Eş Sözcüsü Gülistan Koçyiğit.

Mardin: Abdullah Öcalan’ın avukatı Ebru Günay.

Şanlıurfa: Abdullah Öcalan’ın yeğeni Ömer Öcalan, Özgürlük ve Sosyalizm Partisi (ÖSP) Genel Başkan Yardımcısı Nusrettin Maçin.

Hatay: Oyuncu Barış Atay.

Mersin: Rıdvan Turan

Adana: Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları.

Hakkari: DTK Eş Başkanı Leyla Güven.

Aydın: Ferhat Tunç.

Kocaeli: KHK ile ihraç edilen yazar-akademisyen Ömer Faruk Gergerlioğlu

Batman: HDP İmralı Heyeti üyesi İdris Baluken.

Editör: TE Bilisim