Hamd selam salat sana ey sevgili binlerce kez hamd olsun ey Nebi.. İnsanlığın değerlerinin kaybolduğu bir zamanda yeryüzünü şereflendirdi ve hayatın anlamını hızla yitiren bir asırda dünyamızı aydınlattı. 

Onunla anlam kazandı her şey. Fitnenin fesatlığın kötülüğün yüz tuttuğu Kula kulluğun sınır tanımadığı, cehaletin göz gezdiği bir çağda, insanlığa hakkı, hakikati, Rahmeti, adaleti, insanlığın kalbini ahlaki değerleri buluşturdu. Kuran-ı Kerîm beyan etti. Rabbimizin varlığını ilahi aşkı öğretti. İlmi, sabrı teslimiyeti sadakati, samimiyeti, vefayı, tefekkürü, akıl ve imanın önündeki engellere karşı yüreğini ortaya koymanın adı oldu. Tüm insanlığa, gecesi gündüz gibi apaydınlık güzel bir yol bıraktı bilene.. Örnek davranışı ilmi, hadisleri, özlü sözleri ilâhî aşka olan sevgisi, sünnetleri, insanlığa yol gösterip tüm bu güzel ilmi İslamî Müslümanlığı onunla tanıdı.

O kadar güzel tohumlar attı kî Efendimiz filizlendi büyüdü hepimizin imanla yanan gönlümüzde birbirimizi ısıttık. Ve vuslat aşkı oldu. Tüm müminler bu aşkla beraber kardeş olduk bilene.. Bu filizleri çocuklarımıza çevremizdeki herkese atıp çoğaltalım. En azından çocuklarımıza masal hikaye anlatmak yerine gerçek olan Efendimiz sevgisini aşılayalım. Kimseleri değil de falan filan çocuk gör bak diyeceğimize, Peygamber efendimizi örnek almasını sağlayalım. Zaten efendimizi örnek alan çocuk Rabbimin yolundan giden çocuk her şeyi kazanmıştır. Hem bu dünyada hem ahirette Rabbim hayırlı evlatlar hayırlı insanlarla karşılaştırsın inşallah bu yaşanan dünyada buna çok ihtiyacımız var.. 

Peygamber Efendimizin (S.A.V) bizlere birbirinize sırt çevirmeyin. Birbirinize kin tutmayınız. Birbirinizi kıskanmayınız. Birbirinizle dostluğu kesmeyiniz.. Ey Allah'ın kulları kardeş olunuz!! diye buyurarak kardeşliğin, birliğin, beraberliğin, dostluğun, en önemlisi de birbirimize olan ilişkilerimizde sevgi ve saygının yer almasını gerektiğini bildirmiştir. Şu geçirdiğimiz zor süreçlerde en çok ihtiyaç duyduğumuz birlik beraberlik kardeşlik duygusuyla yaşamak... 

Peygamber Efendimiz başka bir hadisinde 'Kendiniz için istediğiniz bir şeyi Müslüman kardeşiniz için de istemedikçe tam anlamıyla müslüman olamazsınız' diye buyurarak tüm müslümanların kardeş olduğunu hiç bir şey yapamasak da hayır dualarımızda birbirimizin üzerinden eksik etmeyelim. Bu mübarek gecelerde günlerde en güzel karşılıksız hediye duadır.. 3 günlük dünya geldik kırmaya kırılmaya dağıtmaya gerek yok. Tüm Müslüman kardeşlerimizin arasını kötülük tohumu atmaya gerek yok sevginin saygının açamayacağı kapı yoktur. 

Peygamberimizin sünnetlerini tüm yönleriyle gençlerimize sohbetlerimizde çocuklarımıza anlatmak bizler için hem örnek hem de büyük sevap olacaktır. Şu mübarek gecelerin suyu hürmetine haktan ayrılmamayı çocuklarımıza ailelerimize huzur sağlıklı yaşamayı vatanımıza milletimize devletimize Allah'ım zeval vermesin. Peygamber Efendimizin sancağı altında toplanmayı şefaatine nail olmayı nasip etsin inşallah. 

Ya Resulallah Selam olsun sana, Allahümme salli ala Seyyidine Muhammed ve ala ali seyyidine Muhammed.  Ya Resulallah paramparça olmuş bir yürekle sana geldim. Ve de çok sana ihtiyacım var, sana ellerimi açtım ve uzatıyorum, tutar mısın ellerimden, bir daha bırakmasızcasına acılarımın merhemi sukünetimin tek sebebi huzurumun tek sahibi La İlahe İllallah Muhammed Resulullah' Selam olsun senin üzerine ey Allah'ın Resulü Hamd Alemlerin Rabbine 
Salat ve Selam sana Ya Resulallah..

Dualarımda dualarınızda olmak ümidiyle. 

 

İRFAN GÜLAÇAR yazdı...

Editör: TE Bilisim