Hüda-Par Van il başkanlığı tarafından yazılı bir açıklama yapılarak, Van’a gelen turistlerin memnun bir şekilde kentten ayrılması için herkesin üstüne düşmesi gerektiğine vurgu yapıldı.

 

Hüda-Par Van il başkanlığı yaptığı yazılı açıklamada, Van’a gelen turistlerin memnun bir şekilde kentten ayrılması için herkesin üstüne düşeni yapması gerektiğini vurguladı. Yazılı açıklamada, Yaz mevsiminde Van’a turistlerin yoğun bir şekilde gelmesini ve bu vesileyle esnafın işlerinin artmasını memnuniyetle karşılandığı ifade edilerek, “İlimize gelen turistleri, örf ve adetlerimize uygun bir şekilde karşılayıp misafirperverliğimizi göstermek ve onların memnun ayrılmalarını sağlamak hepimizin görevidir. İlimize gelen turistlerin de toplumumuzun, özellikle de ilimizin örfünü, ahlaki değerlerini ve yaşam tarzını hesaba katarak duyarlı davranmaları ve halkımızın bu konulardaki hassasiyetini dikkate alarak hareket etmeleri gerekir.” Denildi.

 

“GAYRİ AHLAKİ TUTUM VE DAVRANIŞLAR SERGİLEMEKTE”

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Ancak görüyoruz ki gelen turistler, özellikle de İran’dan gelenler turistler, sanki Van İline değil de gayrimüslim Avrupa ülkelerinden birine gitmişçesine gayri ahlaki tutum ve davranışlar sergilemekte, uygunsuz kıyafetlerle dolaşmaktadırlar. Akşam saatlerinde şehrin işlek caddelerinde, ellerinde alkol şişeleriyle hoyratça ve ahlaksızca görüntüler ortaya koymaktadırlar. Bununla beraber Van ilimizin birçok yerinde bar, pavyon, içkili lokanta ve disko gibi yerler açılmakta, İran’dan gelenlerin bu yerleri açmalarına müsaade edilmektedir. Bu yerler, fuhuş ve uyuşturucu yuvaları haline gelmiş olup her türlü melanet işlenmektedir.”

 

SUÇ VE SUÇLUYLA MÜCADELEDE DAHA AKTİF GÖREV İCRA EDİLMELİ

Açıklamada, bazı oteller ve apart dairelerin fuhuş amaçlı kullanıldığına dikkat çekilerek, “Ailelerimizi huzursuz etmekte, gençlerimizin ahlaki yönden bozulmasına sebep olmakta ve toplumumuzu ifsat etmektedir. Bunları kabul etmek mümkün değildir. Hiç birimiz bunlara karşı gözümüzü kapatamayız ve sessiz kalamayız. Gerek valilik, gerek kaymakamlıklar ve gerekse belediyeler olarak şehrimizin yetkililerinin; halkımızın hassasiyetlerini hesaba katarak bu konuda duyarlı hareket etmeleri ve acilen bu duruma müdahale ederek gereken tedbirleri almaları zaruret halini almıştır. Başta ruhsat olmak üzere bu tür yerler sıkı denetim altına alınmalı ve ilgili birimler suç ve suçluyla mücadelede daha aktif görev icra etmelidirler. Bu vesileyle, yaşanan bu olumsuzlukların devam etmemesi adına yetkilileri göreve çağırıyor halkımızı da bu konuda dikkatli ve duyarlı olmaya davet ediyoruz.” İfadelerine yer verildi. 

Editör: TE Bilisim