İçişleri Bakanı Efkan Ala, Bursa Ulu Cami yakınlarında dün akşam saatlerinde meydana gelen, 13 kişinin yaralandığı, canlı bombanın öldüğü saldırıyla ilgili bir açıklama daha yaptı. Gün içerisinde "Örgütle ilgili kuvvetli emareler var, netleşince de açıklayacağım" diyen Ala, örgütün tespit edildiğini söyledi. Ancak Bakan Ala, örgütün ismini vermedi.

 

15 KİŞİ GÖZALTINDA

Öte yandan saldırıya ilişkin soruşturmada Türkiye genelinde 15 kişi gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında operasyon düzenlenen iller arasında Bursa'nın yanı sıra, İstanbul, Afyonkarahisar ve Şanlıurfa olduğu öğrenildi. Bursa dışındaki kentlerde gözaltına alınanlar, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Bursa'ya gönderildi.

 

"GÖZALTI SAYISI ARTABİLİR"

Öte yandan, Bursa Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, soruşturmanın sürdüğünü, gözaltı sayısının artabileceğini belirtti. Tarihi Ulu Cami'nin batı girişi bölümünde, dün saat 17.26'da bir kadın terörist, üzerindeki düzeneği patlatmış, teröristin öldüğü olayda yaralanan 13 kişi, Muradiye ve Çekirge devlet hastanelerinde tedavi altına alınmıştı. Yaralıların hayati tehlikesi bulunmadığı belirtilmişti.

Editör: TE Bilisim