Gevaş ilçesinde İlköğretim Haftası nedeniyle bir program düzenlendi.

 

Kaymakamlık binası önünde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılmasıyla başlayan program, ardından Atatürk İlk ve Ortaokulu’nda devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okumasıyla başlayan programda bir konuşma yapan İngilizce Öğretmeni Ayşenur Yüzdemir, “Her eğitim öğretim yılının başında, okula başladığım ilk günümün heyecanını hala yaşarım. Okul bahçesinde meraklı ve ürkek adımlarla ilk adım atışım, annemin elini sıkı sıkı tutuşum, bilinmez bir heyecan ve korku. Ancak gülen yüzü, yumuşak ses tonuyla sıcacık avuçlarında kaybolan minik ellerimi tutup beni sınıfa götüren öğretmenimi tanıyınca tüm korkularım yok oldu. Bu ilk gün anısını tüm tazeliğiyle her yıl yeniden yaşarım. Aradan yıllar geçmiş, yine bir okul bahçesindeyim, fakat şimdi bir öğretmen olarak. Yıllar önce yaşadığım heyecan ve tedirginliklerimi anımsıyor; okula gelen okulöncesi ve birinci sınıf öğrencilerinin duygusal durumlarını hissedebiliyorum. Yıl boyunca arkadaşlık sevgisinin perçinlenmesi, bilgi birikimimizin çoğalması, başarılarımızın doruk noktasına ulaşması dileğiyle İlköğretim Haftamız kutlu olsun” dedi. Öğrenciler tarafından okunan şiirlerin ardından 8. sınıf öğrencileri okula yeni başlayan 1. sınıf öğrencilerine birer oyuncak hediye ettiler. Verilen ikramın ardından program sona erdi.

Törene İlçe Kaymakamı Nedim Akmeşe, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cüneyt Arvas, Şube Müdürü Hurşit Turbil, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

 

ÇATAK’TA İLKÖĞRETİM HAFTASI KUTLAMALARI

Çatak ilçesinde, İlköğretim Haftası dolayısıyla bir program düzenlendi.

Atatürk Ortaokulu’nun konferans salonunda düzenlen programa İlçe Kaymakamı Hacı Asım Akgül, İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Umut Düzerdik, İlçe Emniyet Amiri Mustafa Kaydım, Milli Eğitim Müdürü M. Salih Taş ve diğer kurum amirleri, veliler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Milli Eğitim Müdürü M. Salih Taş’ın konuşmasıyla devam etti. Taş, "2015-2016 eğitim öğretim yılının başladığı bugünlerde okula ilk kez adım atmanın heyecanıyla yüreği çarpan, tekrar okuluna, öğretmenlerine ve arkadaşlarına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan çocuklarımızın heyecanını yaşıyoruz. Eğitime değer vermek, eğitimi olmazsa olmazların içine almak, çağdaş toplum olmanın en temel ve vazgeçilmez unsurlarından biridir. Bunu başarabilen toplumlar, toplumsal kalkınmalarını, çağdaşları olan toplumlara göre daha önce başarabilmiş toplumlardır. Bunu başaramayan toplumların kaderi ise geri kalmışlığın çaresizliği içinde kıvranmak olmuştur” dedi.

 

Törende dördüncü sınıf öğrencilerinin okula yeni başlayan öğrencilere çiçek verip ilk ve ortaokul öğrencilerinin okudukları şiirlerin ardından Kaymakam Hacı Asım Akgül ve Milli Eğitim Müdürü M. Salih Taş, merkez okulları ziyaret ederek tüm öğrencilere başarı dileğinde bulundu. Okul idarecilerinden de bilgi alan Kaymakam Akgül, M. Salih Taş ile beraber okul ziyaretlerini gerçekleştirerek, okullardaki sorun ve sıkıntıları yakından takip etmek istediklerini söyledi. Akgül, "Ülkemizin bilgili, kültürlü, ahlaklı ve çalışkan insanlara ihtiyacı vardır. Yaptığımız okul ziyaretlerinde ilçe olarak genel eksiklerimizden birisi de velilerimizin öğrencileri ile yeterince ilgilenmemeleridir. Başarı öğretmen, öğrenci ve idare ile birlikte çalışmakla yakalanıyor. Ben bu eğitim öğretim yılında okuyacak tüm öğrencilerimize üstün başarılar diliyorum" dedi.

Editör: TE Bilisim