Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile İpekyolu Belediyesine atanan Kaymakam, Cemil Öztürk öncülüğünde çocuklara yönelik yapılan “Küçük Mucitler Bilim Gösterisi” düzenlendi.

 

Bostaniçi TOKİ’de bulunan Berivan Kültür Merkezi’nde düzenlenen program üç seans şeklinde gerçekleştirildi. Programda yaklaşık bin öğrenciye çeşitli hediyeler verildi.

 

Belediye olarak sosyal etkinliklere önem verdiklerini ifade eden Öztürk şu ifadelere yer verdi: “Bizler daha önce başlatmış olduğumuz etkinlikler kapsamında çocuklarımıza karne hediyesi kapsamında hediyeler verdik ve programlar yaptık. Bugün ise ‘Küçük Mucitler Bilim Gösterisi’ programını yapıyoruz. Bu etkinliğimizi öğrencilerimize üç seans şeklinde izlettik. İlçemizde bulunan 7 farklı okulumuzda yaklaşık bin öğrencimize bu gösterimizi izletmiş olduk. Bunlar birinci sınıfla dördüncü aralığında olan ilkokul öğrencilerimizden oluşmaktadır. Ayrıca buraya gelen tüm öğrencilerimize mutlu olmaları için birer hediye verdik.”

 

Öztürk, yaptıkları sosyal etkinliklerin devam edeceğini ifade etti. Öztürk, “Buradaki asıl amacımız çocuklarımızı sosyal ve kültürel etkinliklerle bir araya getirmek. Onların okul ve derslerine motive olmalarını sağlamak ve bu sayede de eğitimlerine katkı sunmaktır. Zaten etkinliklerimizin içerikleri bilim gösterisi olduğu için öğrencilerimizin akademik yönlerine de katkı sağlayacaktır.” Dedi. Program öğrencilere dağıtılan hediyeler ile son buldu.

Editör: TE Bilisim