Van’ın İpekyolu Belediyesinin, Van Valiliği koordinasyonu ile Kalkınma Bakanlığının Türkiye genelinde yürüttüğü ve finanse ettiği Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamındaki kursları başlıyor.

 

İpekyolu Belediyesinden yapılan açıklamada, yaklaşık 300 bin TL’lik bir bütçe ile yürütülecek proje çerçevesinde 18 yaş altındaki yaklaşık bin öğrencinin futbol, voleybol, basketbol, resim ve ebru sanatı branşlarında 12 ay süre ile eğitim alacakları belirtildi. Açıklamada,

 

“Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü organizasyonunda 6 Ocak Cumartesi günü başlayacak ve kayıtları halen devam eden kurslar; öğretmen ve usta öğreticiler tarafından tamamen ücretsiz olarak verilecek. Kurslarda kullanılacak tüm spor malzemeleri ve kurs materyalleri de proje bütçesinden karşılanacaktır. Ayrıca, kurslar süresince okul takvimi, mevsim şartları gibi göz önüne alınarak, kursiyerler için piknik ve yemek organizasyonları, sinema, tiyatro ve müze gezileri, panel, seminer, konferanslar, il içi-dışı çeşitli sosyal ve kültürel etkinlikler düzenlenecektir” denildi.

 

Kursların gün, yer ve saatleri ise şöyle açıklandı:

 

“Futbol, Vali Ali Cevdet Bey İlk ve Ortaokulu ile TOBB İlk ve Ortaokulunda her cumartesi-pazar saat 09.00-15.00, voleybol ve basketbol Bostaniçi Anadolu Lisesinde her cumartesi-pazar saat 13.00-17.00, resim ve ebru sanatı, Berivan Kültür-Sanat Merkezinde her cumartesi-pazar saat 09.00-15.00’te yapılacak. Başvuru ve kayıtlar Bostaniçi TOKİ Berivan Kültür- Sanat Merkezinde yapılacak. Detaylı bilgi için de 0432 217 00 88 Nolu telefon aranabilir.”

Editör: TE Bilisim