Van’ın merkez ilçesi İpekyolu’nda çalışmalar durmadan devam ediyor. İpekyolu Kaymakamı ve Başkan Vekili Cemil Öztürk, Esenler Mahallesinde bulunan Veteriner Caddesini baştan onararak vatandaşın hizmetine sunduklarını ifade etti.

 

Van’ın merkez ilçesi İpekyolu’nda çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz yıl Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile atama yapılan İpekyolu Belediyesi, vatandaşın sıkıntılarını aza indirmek için çalışmalara devam ederken, Esenler Mahallesinde bulunan Veteriner Caddesinin 7 metre olan yol 14 metreye çıkarılarak vatandaşın hizmetine sunuldu. İpekyolu kaymakamı Cemil Öztürk’ün katılımıyla açılışı gerçekleştirilen cadde artık vatandaşın hizmetinde.

 

7 METRELİK YOL 14 METREYE ÇIKARILDI

İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, 2017 yılında 180 kilometrelik asfalt çalışması yaptıklarını belirterek, "Bugün, 2 kilometrelik yolun açılışını yapmaya geldik. Bu yol daha önce alt yapısı olmayan dar ve bakımsız bir haldeydi. Yolun genişliği 7 metreydi ve biz vatandaşlarımızın da duyarlı davranması ile yolun genişliğini 14 metreye çıkardık. Vatandaşlarımız yol rehabilite olsun, yolun kaldırımı olsun diye bize çok yardımcı oldu. Yol genişlesin diye bazı vatandaşlarımızın evlerini, bazılarının duvarlarını yıktık tabi bunların bedellerini ödedik. Vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.” Dedi.

 

BİR YILDA 180 KM YOL YAPILDI

İpekyolu Belediyesi olarak çalışma sezonuna çok erken başladıklarını ve yaz dönemini çok verimli geçirdiklerini dile getiren Öztürk, “Asfalt çalışması anlamında da çok bereketli bir yıl geçirdik. 2017 Mayıs ayında başladığımız asfalt çalışmaları 20 Kasım’a kadar devam etti. Dolayısıyla Van’da 3-4 ay olan çalışma süresini biz 6 aya kadar çıkarabildik. İpekyolu Belediyesi olarak bu süre içinde bir rekor kırdık. 2017 yılında 180 kilometre asfalt yaptık ve bu 180 kilometrelik asfaltı İpekyolu’muzun 21 mahallesiyle buluşturduk. Bir kıyaslama yapacak olursak İpekyolu’nda 2014-2016 yılında yapılan asfaltlama 100 kilometre civarındadır. Dolaysıyla 3 yılda yapılan asfalt sayısı 100 kilometre ama bizim 2017 yılında yaptığımız asfaltlama 180 kilometre. Bu bizim ne kadar bir çalışma yaptığımızı gösteriyor.” Şeklinde konuştu.

 

ASFALTA 25 MİLYON HARCANDI

Öztürk, belediye bütçesinin üçte birinden fazlasını asfaltlama çalışmasına ayırdıklarını ifade ederek, “2016 yılında 40 kilometre asfalt yapıldıysa biz bunu bu yıl içinde 3’e katladık. 2017 yılında İpekyolu’nun tüm sokaklarını asfaltlayacağız ya da çamurdan kurtaracağız diye bir iddiamız olmadı. Ancak biz büyük bir gayret içerisinde 2016 yılında yapılan hizmetin 2-3 katı kadar asfaltlama yaparak ortaya bir şey koyacağız dedik. 2018 yılında da çalışmalarımız yoğun şekilde devam edecek. Bu yıl yapılan asfaltlama İpekyolu için bir rekor. İpekyolu Belediyesinin bütçesi 60 milyon TL civarında ve biz bu bütçenin 25 milyon TL'sini asfaltlamaya harcadık. Dolayısıyla 60 milyon bütçesi olan bir belediyenin 25 milyonunu asfalt çalışması yapması önemlidir.” İfadelerine yer verdi. 

Editör: TE Bilisim