Van’da üç günlük Ramazan Bayramı tatilini geçiren yaklaşık 20 bin İranlı turist, kent ekonomisine ciddi anlamda katkı sağladı. 


İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, özellikle bayram tatilinde yüzde yüz dolulukla çalışan konaklama sektörü ve bayramın üç günü açık olan hizmet sektörünün İranlı turistler sayesinde çifte bayram yaşadığını, bunun da il ekonomisine ciddi anlamada katkı sağladığını ifade etti. Ellerinde henüz rakamsal verilerin olmadığını ifade eden Takva, “Çok keyifli ve verimli bir Ramazan Bayramı geçirdik. Ben emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. İranlı komşularımız umarım burada rahat ve keyifli zaman geçirmişlerdir. Memnuniyetle ifade etmek gerekiyor ki konaklama sektörümüzdeki yüzde yüz doluluk ve hizmet sektöründeki hareketlilik, alışveriş merkezlerimizdeki dinamizm bu Ramazan Bayramı’nı bayram tadında geçirebilmemize fırsat verdi. Rakamsal veriler henüz elimizde yok. Bayram süresinde ne tür bir rakamsal değer oluştuğunu da önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşma fırsatı bulacağız” dedi.

“Yaptığımız çalışmalar meyvesini veriyor”

Van’ın bu bayram sürecinde Türkiye’nin diğer kentlerine farklı bir imajla kamuoyunun önüne çıktığını vurgulayan Takva, şunları söyledi:
“Bu da özellikle İranlı turistlerin Van’ı tercih etmesiyle birlikte ortaya çıkan bir tabloydu. Büyük bir memnuniyetle ifade etmeliyiz ki bayram süresince konaklama tesislerimizde yüzde yüz doluluk oranına eriştik. Bizim İran pazarına erişim konusunda yaptığımız çalışmaları yavaş yavaş kentimizde hissedilebilir düzeyde görme imkânımız oldu. Kapıköy Gümrük Kapısı’nda bir takım sorunlarımız olmasına rağmen İranlı vatandaşların Van’ı tercih etmesinin bizim için kalıcı ve sürdürülebilir bir ekonomik model oluşturma konusunda yeni perspektifler de oluşturdu.”

“Van esnafı bayramı kazanca dönüştürdü”

Van esnafının Ramazan Bayramı’nı bir kazanca dönüştürdüğünü sözlerine ekleyen Necdet Takva, “Kamuoyunda yaptığımız değerlendirmeler çerçevesinde esnafımızın büyük bir memnuniyetle bayramı geçirdiklerini ve bayramı bir kazanca dönüştürdüklerini müşahede ettik. Kent ekonomisine bu anlamda İranlı komşularımızın çok ciddi bir katkı sağladığını gördük ve bundan çok memnunuz. Dolayısıyla bunun da sürdürülebilir kılacak çalışmalarımızı hızlı bir şekilde hayata geçirmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim