10 Mart tarihinden bu yana hizmet vermeyen İstanbul Hastanesi’nin su borcundan dolayı suyu kesilmek istendi. Hastaneye giremeyen VASKİ çalışanları hastane için tutanak tuttu.

 

1 Ocak 2016’ından SGK’nın sözleşme imzalamadığı İstanbul Hastanesi 10 Mart tarihinde tam anlamıyla kapandı. Vatandaşın ve esnafın en fazla memnun olduğu hastanenin hizmete kapanması defalarca ses getirdi ancak, hastane bir türlü açılmadı. Son olarak hastane hükümet tarafından kayyum ataması da yapıldı.

 

 

10 Mart’a kapanan hastane Vanlıların mağdur olmasına neden oldu. Hastane şimdi ise su borcu ile gündeme geldi. 150 bin liralık su borcu olduğu için hastanenin suyu kesilmek istendi ancak, yetkililer hastaneye giremediği için su kesilmedi. Hastaneye kayyum olarak atanan İl Sağlık Müdürü Ergün Yanmaz, suyu kesmek için gelen ekibi karşıladı. Suyun kesilmesine karşı çıkan Müdür Yanmaz suyu kesmenin yanlış olduğunu söyledi. Yanmaz’ın karşı çıkmasına karşılık zabıta ekibi ile gelen VASKİ çalışanları tutanak tuttu. VASKİ çalışanları suyu kesmek için geldikleri hastaneye girmediklerine dair tutanak tutarak suyu kesmeden geri döndü.

 

 

 

 


ŞEHRİVAN GÜNCEL: ÖNDER ALTINAL / ÖZEL HABER

Editör: TE Bilisim