Ne isimler geldi geçti... 'Erdoğan'ın karşısındaki en güçlü aday' dendi bir zamanlar Selahattin Demirtaş için.'Ekmeleddin İhsanoğlu'na müthiş destek' manşetleri de unutulmadı.

Emine Ülker Tarhan'lar, Şafak Paveyler ve diğerleri... Neredeyse son 10 yılda 15 adayı, Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısına çıkardıkları adayların hiçbiri kazanamadı.

Ekmeleddin İhsanoğlu ve Abdullatif Şener de bu isimlerdendi ancak hepsi Erdoğan'ın karşısında seçim kaybetti. Şimdi ise Batı medyasında yer alan isim Meral Akşener...

MHP'den ihraç edildikten sonra kendisine yakın isimlerle birlikte yeni bir parti kuracağını açıklayan Meral Akşener, İngiliz basınında 'Demir Kadın' olarak anıldı. Time dergisi, Akşener'in 'Erdoğan'a meydan okumaya hazırlandığını' yazarak, Türkiye Cumhurbaşkanı'nın yeni rakibi olduğuna işaret etti.

Time dergisi 'Dişi kurt, She - wolf' manşetleri attığı Meral Akşener üzerine yayınladığı analizde, 2019 seçimleri için Akşener'in Recep Tayyip Erdoğan'ın en güçlü rakibi olduğu vurgulandı. Dergi,deki yazıda Akşener'den “demir lady” diye bahsedilirken, Erdoğan'ın önümüzdeki seçimlerde en güçlü rakibi olacağı belirtildi.

 

GERÇEK BİR RAKİP'

"Şimdi, Akşener'in adı 2019'da yapılması beklenen başkanlık seçimlerinde Erdoğan'a karşı olası bir rakip olarak söyleniyor. Asistanlar Time'a Akşener'in yeni bir siyasi parti duyurmayı planladığını açıkladı. Mayıs ayında İstanbul'daki evinde Time'a konuşurken, Erdoğan'dan bahsederken yüzü parladı. 'Ben onun rahatını bozdum' dedi, 'Çünkü o benim gerçek bir rakip olduğumu biliyor.'"

 

İNTİKAMCI BİRİ DEĞİL'

"Daha sonra Akşener, onu 'kazığa oturtmakla' tehdit eden silahlı kuvvetlerin karışan ve tersleyen generali Çetin Saner'e karşı cephe aldı.1960'dan beri seçilmiş dört hükümeti kenara iten Türk ordusuna karşı bağımsızlığını kanıtladı. Saner aleyhinde dava açmayı reddetti. 'O intikamcı değil.

 

TÜRKİYE'NİN CLINTON'I'

Şimdi Akşener yeni bir sembol altında ülkesinin başkanlığı için bir teklif düşünüyor. Ama o mükemmel bir siyasi adaydan çok uzak; bir diğer uçtaki yabancılar seçimleri süpürüyor gibi göründüğü bir zamanda, o hükümetteki derin tecrübelerini bir avantaj olarak görüyor.” Akşener Türkiye'nin başkanlık seçimlerinin Hillary Clinton'ı ”diyor Türkiye'nin siyasi analisti Selim Kazak.” Herkes bir bakıma onu iktidarda istiyor ama o erik suyu gibi. Sağlığın için iyi ama iştah açıcı değil.

Editör: TE Bilisim