Van, Bitlis ve Muş'taki Ak Parti Kadın ve Gençlik Kolları üyeleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, partisinin 35. Olağan Kurultayı'nda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik ifadeleri nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

 

Van'da AK Parti Kadın Kolları Başkanı Havva Duran, Adliye binası önünde yaptığı açıklamada, yüzde 52'lik oy oranıyla Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanına yapılan hakaretle sadece ona oy verenlerin rencide edilmediğini, onun şahsında yüce devletin, aziz milletin ve bin yıllık kadim devlet geleneğinin ağır hakaretlere maruz kaldığını belirtti.

 

DURAN: TALİHSİZ AÇIKLAMALARDA BULUNMUŞTUR

Basın açıklamasını okuyan Duran ilk olarak şu ifadelere yer verdi: “Geçtiğimiz günlerde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin 35.olağan genel kurultayında ardından grup toplantısında ülkemiz siyasetinde geleceği açısından son derece talihsiz açıklamalarda bulunmuştur. Yüzde 52’lik oy oranıyla Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanına yapılan hakaret ile sadece ona oy verenler rencide edilmemiştir. Onun şahsında yüce devletimiz, aziz milletimiz ve bin yıllık kadim devlet geleneğimiz ağır hakaretlere maruz kalmıştır.”

 

“ÇİRKİN BİR YOL OLAN HAKARETİ SEÇMİŞTİR”

Duran açıklamasının devamında Kılıçdaroğlu’nun yaptığı açıklamada CHP’nin kuruluş değerlerinin ayaklar altına alındığını ifade etti. Duran, “Türkiye Cumhuriyetini ve vatandaşlarını yani Cumhuru en üst noktada temsil eden yüce değerimize saldırı asla kabul edilemez. Bu üslubuyla Sayın Kılıçdaroğlu CHP’nin kuruluş değerleri olan altı okun maddelerini ayaklar altına almıştır. Hakaret ederken kullandığı “Namus ve şeref” kavramlarının halkımız için ne kadar hassas değerler olduğunu bu ülkede siyaset yapan her sorumlu insan bilir. Ancak Sayın Kılıçdaroğlu kendi koltuğunu garanti altına almak için türlü senaryolarla hazırlandığı kongresinde ve ardından bir arada tutamadığı partisinin grup toplantısında yetersizliğini örtbas etmek için kendine çirkin bir yol olan hakareti seçmiştir. Kendisini bu yöntemden vazgeçmesini ve milletimizin karşısına temiz bir dil ile çıkmasını öneriyoruz. Buradan soruyoruz bugüne kadar tanıdığımız hangi ana muhalefet lideri devletimiz ve milletimizin değerlerine bu ölçüde hakaretlerde bulunmuştur. Başka devletlerin büyüklerine gösterilen tazimin hiç olmazsa benzerini bu millet hak etmektedir.” Şeklinde konuştu.

 

DURAN: SAYGILI OLMAYA DAVET EDİYORUZ

Duran açıklamasında son olarak şu ifadelere yer verdi. “Sayın Kılıçdaroğlu bahse konu olan hakaretleriyle anayasa, Türk ceza kanunu ve uluslararası sözleşmelerle güvence altına alınan kişinin maddi ve manevi değerlerinden oluşan toplum nezdindeki şeref ve haysiyetiyle. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nın saygınlığını korumaya yönelik Türk Ceza Kanunu’nun 299. maddesinde hükmü bulunan Cumhurbaşkanı’na hakaret suçunu işlemiştir. Sayın Kılıçdaroğlu’nu bir dünya lideri olan kurucu genel başkanımız ve Cumhurbaşkanımız olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a karşı yaptığı hakaretlere son vermeye ve Türkiye Cumhuriyetinin tüm kutsal değerlerine saygılı olmaya davet ediyoruz.”

 

BALKAYA: GÜNDEMİNİ MEŞGUL ETMEKTEDİR

AK Parti Muş Kadın Kolları Başkanı Gülay Balkaya da yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun partisinin olağan kurultayında ülke siyasetinin geleceği açısından son derece talihsiz açıklamalarda bulunduğunu anımsattı. Balkaya, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na bu yöntemden vazgeçmesini ve milletin karşısına temiz bir dille çıkmasını önerdiklerini belirtti. Balkaya, "Sayın Kılıçdaroğlu bir gün Cumhurbaşkanımıza, diğer bir gün Başbakanımıza, hatta bir başka günde kendi partisinin vekiline bile 'tabloyu kim indirdi?' diyerek haksız saldırılarda bulunabilmekte, bu şekilde ülkemizin yoğun ve ciddi gündemini meşgul etmektedir.” Dedi.

 

KÖSTEKÇİ: TEMİZ BİR DİLLE ÇIKMASINI ÖNERİYORUZ

Bitlis AK Parti İl Başkan Vekili Kadir Köstekçi, parti yönetimiyle Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi. Köstekçi, Kemal Kılıçdaroğlu'nun ülkemiz siyasetinin geleceği açısından son derece talihsiz açıklamalarda bulunduğunu vurgulayarak, şunları söyledi: "Bu üslubuyla Sayın Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi'nin kuruluş değerleri olan, altı okun maddelerini de ayaklar altına almıştır. Hakaret ederken kullandığı, 'Namus ve Şeref' kavramlarının halkımız için ne kadar hassas değerler olduğunu, bu ülkede siyaset yapan her sorumlu insan bilir. Ancak Sayın Kılıçdaroğlu kendi koltuğunu garanti altına almak için, türlü senaryolarla hazırlandığı kongresinde ve ardından bir arada tutamadığı partisinin grup toplantısında, yetersizliğini örtbas etmek için kendine çirkin bir yol olan hakareti seçmiştir. Kendisine bu yöntemden vazgeçmesini ve milletimizin karşısına temiz bir dil ile çıkmasını öneriyoruz." 

Editör: TE Bilisim