ŞEHRİVAN HABER: HAMİT KARAKUŞ-  Türkiye'nin en modern gümrük kapısı olarak hizmete verecek olan Kapıköy Gümrük Kapısı'ndaki çalışmaları Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Yönetim Kurulu ve meclis üyeleri yerinde inceledi.

 

Yapılan incelemelerin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Van'ın ve Türkiye'nin Orta Doğu ile Orta Asya'ya açılan önemli kapısında yapılan çalışmaları yerinde incelediklerini söyledi.

 

 

Takva, "Kapıköy uzun yıllardır üzerinde çalıştığımız bir nevi onur meselesi haline getirdiğimiz, sadece kentimiz, bölgemiz için değil aynı zamanda ülkemizin de doğuya açılacağı en önemli güzergahı kanaatiyle yoğun bir çalışma yürütüyorduk. Bugün bu çalışmayı yerinde incelemek üzere Kapıköy'e geldik." dedi.

 

 

“MODERN KOŞULLARDA HİZMET VERİLECEK”

 

Aralık ayının ikinci haftasında yolcu geçişinin başlayacağını belirten Takva şöyle konuştu: "50 yıldır hayalini kurduğumuz modern ve tam donanımlı gümrük kapısıyla hem İran hem de İran üzerinden ülkemize geçiş yapacak olan diğer vatandaşlarına hak ettikleri şekilde bir geçiş güzergahı sağlarız. Aynı şekilde ülkemizden İran'a ve diğer ülkelere geçiş yapacak olan yurttaşlarımıza da modern koşullarda hizmet verilecektir. Artık günübirlik geçişlerin yapıldığı değil, Türkiye'nin en önemli geçiş güzergahlarından olacak şekilde hizmet verecektir.”

 

 

Ziyaretin heyecan verici olduğuna değinen Takva, Nevruz Tatilinde kapı 24 saat çalışacağını ifade etti.

 

Takva, "Gelecek 3-5 yıl içerisinde bu kapının şehrimizdeki değişimi nasıl tetiklediğini hep birlikte göreceğiz. Aynı zamanda şehrimizin nasıl bir çekim merkezi olacağını hep birlikte göreceğiz." ifadelerini kullandı.

 

 

Kapı yapımında gecikmenin meydana geldiğini belirten Takva, bakanlık yetkililerin çalışmaların tamamlanması için emek harcadığını aktardı.

 

 

“İRAN'LA İLİŞKİLERİ KOPARMA NİYETİNDE DEĞİLİZ”

 

2018 yılı içinde geçişlerin olacağını söyleyen Takva, ambargoyla ilgili de şunları söyledi: "Yaklaşık 1 saat önce Van şehir merkezinden çıktık ve kısa biz sürede İran sınırına ulaşmış oldu. Dolayısıyla hiçbir şekilde Van şehri olarak İran'la ilişkileri koparma niyetinde değiliz. Dolayısıyla uluslararası ilişkilerin, ülkelerle uygulamış oldukları ambargo meselesini doğru bulmadığımız söyledik daha önce. Şu anda ambargo düzeyinde bir sorunumuz yok. Olası bir sorun olmasında da biz yine İran'la ilişkilerimizde yolumuza devam edeceğimizi söyleyebiliriz."

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim