ŞEHRİVAN ÖZEL: ÖNDER ALTINAL - Van’ın “can damarı” olarak bilinen ve İranlıların Van’a gelişinin geçiş noktası olan Kapıköy Sınır Kapısı’nda ortaya çıkan görüntüler tepki çekti.

 

Yıllardan bu yana Van’ın en çok dillendirdiği ve talepte bulunduğu Kapıköy için modernizasyon çalışmaları geçtiğimiz yıl başladı. Van’a gelen İranlıların kente giriş yapmasında büyük sorunlar yaşadığı Kapıköy’de son zamanlarda ortaya çıkan görüntüler tepki çekti.

 

İRANLILAR BUNU HAK ETMİYOR

Belediye ve yetkili kurumların mıcır dökmediği Kapıköy’de oluşan çamur İranlı vatandaşların zorluk yaşamasına neden oldu. Bu çamur ve kirliliğe bir de kötü muamele eklenince sosyal medya üzerinden gösterilen tepki daha da büyüdü. Yetkililerin sessiz kaldığı Kapıköy için, nasıl bir adım atılacağı merak konusu olurken, 2017 yılında Van’a gelen yarım milyon İranlının yaşadığı bu sorunu hak etmediği ifade ediliyor.

 

İŞTE TEPKİ ÇEKEN O GÖRÜNTÜLER:

 

 

 

VALİ ABEDİ VAN’A GELDİ! 

Tüm bu gelişmeler yaşanırken İran’ın Hoy Valisi Seyyid Muhammed Abedi Van’a geldi. Van Valisi Murat Zorluoğlu ile bir araya gelen Vali Abedi’nin toplantısında Kapıköy ile ilgili konuların konuşulup konuşulmadığı merak konusu oldu.

 

 

İLGİLİ HABERLER:

 

Feridun Irak Kapıköy'deki görüntülerle ilgili konuştu

 

Kapıköy'deki görüntülerle ilgili Necdet Takva twit attı

 

Van Kapıköy Sınır kapısında çalışma yapıldı

Editör: TE Bilisim