Van-Bahçesaray Karayolu’nun 15 kilometresinde bulunan 3010 rakımlı Karabet Geçidi’nden ara yola giren bir şantiyeye ait iş makinesi kara saplandı. 


Uzun uğraşlar sonucu saplandığı yerden çıkamayan iş makinesi şoförünün çabaları devam ederken, Şantiye bekçisi Orhan Kaplan, karla ilgili olarak Kürtçe söylediği uzun hava ile kurtarılmayı bekledi.
Karabet Kar Tüneli’ni geçtikten sonra ara yola sapan bir şantiyeye ait iş makinesi ile iki şantiye çalışanı kara saplandı. İş Makinesi Operatörü yolu temizleyerek saplandığı yerden çıkmaya çalışırken, şantiye bekçisi de kar yağışı ile alakalı Kürtçe seslendirdiği şarkı ile arkadaşını motive etmeye çalıştı.

 

“Yolu açalım derken yolda kaldık”

İş Makinesi Operatörü Ömer Çalık, Çatak ilçesinden geldiklerini belirterek, Karabet Kar Tüneli inşaatının şantiyesinin yolunu açmak için buraya girdik. Fakat kar nedeniyle yolda kaldık. Çabalıyoruz. İnşallah açarız yolumuzu. Şantiye de kalan kimi malzemelerimiz var onarı almak için şantiyeye gitmeye çalışırken karda mahsur kaldık. Bir yardım alsaydık iyi olurdu. Kısacası yolu açalım derken yolda kaldık ne yapacağımızı bilemiyoruz” dedi.
İş makinesi uzun uğraşlar sonucu saplandığı yerden çıkarak yol açma çalışmalarına devam etti.

Editör: TE Bilisim