ŞEHRİVAN EĞİTİM: ÖNDER ALTINAL - Van’ın önemli eğitim kurumlarından bir tanesi olan Kültür Koleji, okulda eğitim gören öğrencileri kentin tarihi değerlerini bilmeleri ve tanımaları adına yaptığı etkinliklere bir yenisi ekledi.

 

Kültür Koleji Van’da eğitim konusunda elde ettiği başarıların yanı sıra hayata geçirdiği sosyal etkinliklerle de ön plana çıkıyor. Yapmış olduğu geziler ile öğrencilere Van’ın tarihi ve turistik alanlarını gezdiren kolej son olarak Hoşap Kalesi’ne gezi düzenledi. 150 ortaokul öğrencisini Hoşap Kalesi’nde gezdiren Kültür Koleji ayrıca bir okul içinde kütüphane sözü verdi. Gürpınar’a bağlı Güzelsu İlkokulu’nda kütüphane bulunmamasından dolayı kütüphane sözü veren Kolej “Kardeş Okul” projesi kapsamında Van’da durumu iyi olmayan okullara da yardım eli uzatmaya devam ediyor.

 

ÖĞRENCİLER HOŞAP KALESİ’Nİ GEZDİ

İlk olarak Hoşap Kalesi’ne yapılan ziyaretle ilgili bilgiler veren Kültür Koleji Müdürlerinden Timur Yıldırım şu ifadelere yer verdi: “Kültür Koleji olarak şehrimizin nadide kültürel mirasının önemli bir parçası olan Hoşap Kalesini ziyaret ettik. Ziyaretimiz esnasında Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Hoşap Kalesi Kazı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Top bize, öğrencilerimize Hoşap Kalesi’nin tarihi, mimari yapısı ve kazılarda elde edilen bulgularla alakalı kapsamlı bir bilgilendirme yaptı.”

 

GÜZELSU’YA KÜTÜPHANE SÖZÜ VERİLDİ

Yapılan gezi sonrası Güzelsu İlkokulunu ziyaret ettiklerini belirten Yıldırım, “Bununla beraber Kolejimiz Hoşap Kalesi gezisinde Güzelsu İlkokulu'na da ziyarette bulunduk. Güzelsu İlkokul Müdüresi Ezgi Hanım ile görüştük. Kültür Koleji ve Güzelsu İlkokulu olarak ‘Kardeş Okul’ projesini başlattık. Van’ımızın şirin ilçelerinden birinde bulunan bu okula kütüphane yapımı konusunda destek sağlayacağımıza dair yol haritası belirledik. Kültür Koleji olarak şehrimizin eğitim kalitesinin artması için bu gibi çalışmalarımız ve etkinliklerimiz devam edecek.” Diye konuştu.

Editör: TE Bilisim