AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk ve İl Başkanı Av. Zahir Soğanda beraberlerindeki partililer ile Gevaş ilçesinde bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Önceki gün Gevaş ilçe emniyet amirliğine yönelik silahlı saldırıda BTÖ mensuplarınca 2 adet roket atılmış, ilçe emniyet amirliği ile aynı bölgede düzenlenen toplu iftar programı sırasında gerçekleşen saldırıda, herhangi bir can kaybı veya yaralanma olmamıştı. 
 

BELEDİYE VE HALKA ZİYARET

Olayın ardından ilçeye giden Milletvekili Kayatürk ve Başkan Soğanda ilk olarak Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan'ı ziyaret etti. Başkan Hakan ve Belediye çalışanlarına geçmiş olsun dileklerinde bulunan Kayatürk ve Soğanda daha sonra ilçe merkezindeki esnafları ziyaret ederek Ramazanlarını kutladı. Esnaflara 'Hayırlı kazançlar' dileklerinde de bulunan heyet daha sonra İlçe Emniyet binasına geçerek İlçe Kaymakamı İshak Çınar, İlçe Emniyet amiri ve güvenlik güçlerine 'Geçmiş olsun' dileklerinde bulundu.
 

KAYATÜRK: GEVAŞ'I HEDEF ALDILAR ÇÜNKÜ...

Konu ile ilgili konuşan Başkan Soğanda saldırıyı lanetlediklerini ifade ederek en büyük tesellilerinin can kaybının yaşanmaması olduğunu ifade ederek tüm Gevaş halkına geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Soğanda, "İftara birkaç dakika kala tüm halk meydanda huzurlu birşekilde iftarlarını açmak için ezanı beklerken birileri yine düğmeye basıyor. Halkımızın huzur ve refahını yok etmeye çalışanları Gevaş asla unutmayacaktır. Allah'a çok şükür ki herhangi bir zaiyat vermedik. Tüm halkımıza ve güvenlik güçlerimize geçmiş olsun temennilerinde bulunuyorum"dedi. Van Milletvekili Kayatürk ise saldırıyı gerçekleştiren örgüt mensuplarının yürütülen titiz bir operasyonla yakalandığını hatırlatarak, Gevaş halkının da her zaman için huzurdan yana olduklarını vurguladı. Kayatürk, "Allah'a çok şükür Gevaş ilçemiz son yıllarda yaşanan terör saldırılarında şehit vermedi. Bu da terör örgütlerinin Gevaş'ı hedef almalarının en büyük sebeplerinden biri. Her seçimde olduğu gibi 16 Nisan halk oylamasında da Gevaş ilçemiz büyük bir farkla Evet dediğini biliyoruz. Bunu sindiremeyen kesimler var. Hatırlayacağımız üzere geçen yıl Kurban bayramında il binamıza tonlarca bombayla saldırmışlardı. Yine bir maneviyatı yüksek ayda, iftar vaktinde şer odaklar düğmeye bastı. Halkımız herşeyin bilincindedir. Maneviyata saygısı olmayan bu kesimlerin halkımız her zaman karşısında olmuştur. Bizde saldırıyı lanetlemek için bugün il başkanımız ve teşkilâtımızla ilçemizde vatandaşlarımızla bir araya gelmek istedik. Tüm halkımıza ve güvenlik güçlerimize Geçmiş olsun temennilerinde bulunuyorum"dedi.

Editör: TE Bilisim