ŞEHRİVAN HABER: YUNUS EMRE AYKAÇ / ÖZEL HABER - Van çevre yolunun Çevre ve Şehircilik Bakanlığına verilmesiyle ilgili bugün gazetemize konuşan Ak Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk Van için başka müjdeler de verdi.

 

Kayatürk gazetemize yaptığı açıklamda kod sorunu, teşvikler ve çağrı merkeziyle ilgili de müjdeler verdi. Kayatürk şu ifadelere yer verdi: "İkinci konumuz ise kod sorunuydu. Kod bildiğiniz gibi şu an kadar 1655’di. Tuşba’nın önemli bir kısmında, İpekyolu’nda hiçbir yapıya izin verilmiyor. İskele Mahallesinde bu sorun çok ön plandaydı. İnşallah bu sorunu da çok yakın bir tarihte bakanlar kuruluna gönderilecek. Kod inşallah 1652’ye indirilecek. Ancak biz bununla da yetmiyor ve burada çelik yapılar yapılabilir diyoruz. Onu da bugün konuştuk. Buda o şekilde çıkacak. Zaten 53-52 oldu mu sorunlar bitmiş olacak. Bitlis ve Tatvan dışında en çok Van’ın Tuşba ilçesinde bu sorun var. İnşallah bu sorun da çözülmüş olacak."

 

"VAN İÇİN GÜZEL GÜNLERİMİZ OLACAK"

Çevreyolu dışında Van’da yapılması planlanan toplantılar hakkında da konuşan Kayatürk şunları söyledi: "Kanun tamamında çevreyoluyla ilgili müjdeler yazıyor. Bizim çevre yolunda bir nevi önümüz açıldı. Bir an önce inşaatın başlamasın ı bekliyoruz. Biz ayrıca Beşir Hocamızla birlikte 20 maddelik Van’ın sorunlarını içeren bir mektubu kaleme aldık. Onu Afyon’da Başbakanımıza vereceğiz. Güzel günlerimiz olacak. Kalkınma Bakanımız çok yakın bir tarihte Van’a gelecek. Doğu ve Güneydoğu’ya verilecek olan teşvikleri Van’dan verecek. Ayrıca ayın 27’sinde biz turizm için yeniden Van’da olacağız. Ertelenen fuarımızın açılışını yapacağız."

 

KAYATÜRK: VAN’A ÇAĞRI MERKEZİ DÜŞÜNÜYORUZ

Van ile ilgili çalışmalarının devam edeceğini ifade eden Kayatürk, "Van ile alakalı çok güzel işler yapmaya çalışıyoruz. Önümüzdeki haftalar içerisinde Maraş Tekstilkent yöneticileri Van’ı ziyaret edecek. Maraş Tekstilkent ile Van Tekstilkentin işbirliği için bir araya gelecekler. Beşir Hoca bizim için çok büyük bir şans. Biz bunu sürekli konuşuyor ve dile getiriyoruz. Bizim yetmediğimiz desteğe ihtiyaç duyduğumuz anda Beşir Hocamız yanımızda yer alıyor. Dün Kalkınma Bakanımız ile görüşmemiz oldu. Yine akşam saatlerinde Enerji Bakanımız ile bir görüşmemiz oldu. Tekstilkenttin olduğu yerde bir çağrı merkezi yapmayı düşünüyoruz. Bu konuda devlete binamızın hazır olduğunu söyledik. Bu konuda binamızda hazır, sadece alınacak olanların Van’da alınması konusunda söylemlerimiz oldu." Şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilisim