Van’ın Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, çarşı merkezinde vatandaşlarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

 

Kaymakam Dundar, beraberindeki İlçe Emniyet Müdürü Korkmaz Polat, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mehmet Diki ile çarşı merkezini gezerek, vatandaşlarla bir araya geldi. Halkın sevgisiyle karşılaşan ve ilçede sevilen bir idareci olan Tekin Dundar, vatandaşlarla sohbet ederek sorunlarını ve önerilerini dinledi. Her zaman halkın kendisine gelmesine gerek duymadığını ifade eden Dundar,

 

“Bizim de halkımıza giderek sorunlarını ve önerilerini dinlememiz gerekir. Fırsat bulduğumda sadece esnaflarımızı değil çarşı içindeki vatandaşlarımızla da bir araya gelmeye çalışıyoruz. İnsanları ziyaret etmek, kültürel yapımızda vardır. Sadece unutulmuş bazı değerlerimizi yaşatmaya çalışıyoruz. Devlet anlayışımızda ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ düşüncesi ile ziyaretlerimizi gerçekleştirmeliyiz ki vatandaşlarımızın hayır dualarını alabilelim. Devletimiz bizleri sadece oturmak için atamamıştır. Bizleri halkımızın sorunlarını dinleyerek hizmetlerde bulunmak adına buraya atamıştır. Bizler sadece esnaflarımızı değil, sokakta bulunan insanlarımızın da sorun ve önerilerini dinliyoruz. Halkımızla karşılaştığımızda bizlere gönül kapılarını açtıkları gibi bizimde makamımızın kapıları sonsuza kadar halkımıza açıktır. Bulunduğumuz makamlar bizlerin değil, sadece halkımızındır. Bizler onlar için varız" dedi.

 

Kaymakam Dundar’ı sokakta gören 7’den 70’e herkes, onu görebilmek için adete bir birileriyle yarıştılar. İlk defa bir mülki amirin sokaklarda insanların sorunlarını dinlediğine şahit olduklarını ifade eden vatandaşlar, “Kaymakam Bey bizim sorunlarımızı dinliyor, büyük küçük demeden herkesle sohbet ediyor. Sorunlarımızı dinleyerek, yoksulların ihtiyaçlarını kayıt altına alarak yardımcı olması bizler için büyük bir nimettir” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim