Van’ın Erciş ilçesinde demokrasi nöbetinin 4. gecesinde de vatandaşlar meydanları boş bırakmıyor.

 

Erciş Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar beraberinde kurum amirleri ile birlikte halkın arasında demokrasi nöbetine eşlik etti. Halkın dert ve sorunlarını dinleyen Kaymakam Yaşar, gençlerin isteğini kırmayarak onlarla birlikte fotoğraf çektirdi. Vatandaşlara da seslenen Kaymakam Yaşar, “15 Temmuz 2016 gecesi milletin göz bebeği olan Türk Silahlı kuvvetlerimizin içine çöreklenmiş, paralel devlet yapılanması olan cunta asker, polis,halk Cumhurbaşkanı, meclis ayrımı yapmaksızın her yere saldırdı. Ama şükürler olsun ki, Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayetli duruşu, meclisimizde iktidarı ile muhalefetiyle, basınıyla, halkıyla, tek yumruk olarak cuntanın darbesini püskürttük. Her şerde bir hayır vardır. Bundan da ülke olarak bir hayır çıkartmalıyız. Zaten sokaklarda milyonların ülkenin dört bir köşesinde geç saatlere kadar meydanlarda olması Cumhurbaşkanımızın, Devlet Başkanımızın, Başkomutanımızın talimatıyla sokakta olmamız zaten bu işin özünü oluşturmaktadır. Rabbim birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Kardeşliğimizi daim kılsın. Rabbim, bu darbe teşebbüsünde kahramanca direnip hayatını kaybeden emniyet teşkilatımızın değerli mensuplarına, askeriyemizin içerisinde vatansever bir şekilde bu cuntaya karı koyup göğsünü siper edip şehit olanlara, billahsa sokakta elinde bir çakı bile olmadan, ülkesinin demokrasisine, geleceğine sahip çıkarak canın feda eden vatandaşlarımıza, şehitlerimize rahmet eylesin.

Tabi bizler Cumhurbaşkanımızın ikinci bir talimatlarına kadar sokaklarda olacağız. Ancak, şunu da hasetsen rica ediyorum. Bu darbeyi yapan Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kendisi değildir. TSK içinde keneler gibi yerleşmiş cuntadır. Bizim tepkimiz onlaradır. TSK bizim göz bebeğimizdir. Milletin ta kendisidir. Bu duygu ve düşüncelerle darbe teşebbüsünün yaşandığı geceden bu geceye kadar gerek kaymakamlık binamızın etrafından, kaymakamlık konutunun her tarafında kendini siper eden vatandaşlarımıza, Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bu meydanları boş bırakmayan çok değerli Ercişli kardeşlerime yürekten teşekkür ediyorum. Demokrasiye, ülkenin geleceğine sahip çıktığınız için, seçilmiş parlamentoya, seçilmiş Cumhurbaşkanına, seçilmiş hükümete sahip çıktığınız için sizlere canı gönülden teşekkür ediyorum. Rabbim ülkemizi her türlü kazadan beladan muhafaza eylesin inşallah” dedi.

Erciş Müftüsü Ziya Albayrak’ın yaptığı duanın ardından, Kaymakam Yaşar alandan ayrılmayarak vatandaşlarla birlikte demokrasi nöbetini tutmaya devam etti.

Editör: TE Bilisim