Kentte kangren haline gelen ulaşım sorunu devam ederken ulaşımı rahatlamak amacıyla kente getirilen yeni otobüsler 10 Mart’ta görücüye çıkıyor. Kente getirildiği günden bu yana vatandaşlar tarafından akıbeti merak edilen yeni otobüslerle ilgili Büyükşehir Belediyesi açıklama yaparak 10 Mart’ta görücüye çıkacağını açıkladı. Yeni otobüslerin hangi güzergahlar üzerinde hizmet vereceği tartışma konusu olurken, halen Üniversite ve TOKİ konutlarında vatandaşlar ulaşım çilesi çekiyor. Öğrencilerin oluşturduğu ulaşım kuyruğu gün geçtikçe uzuyor.

 

Yıllardır kenttin en büyük sorunu haline gelen ulaşım sorunu 2014 yerel seçimlerinin ardından Van’ın Büyükşehir statüsü kazanmasına rağmen ulaşım çilesi devam ediyor. Büyükşehir statüsünden sonra oluşturulan Ulaşım Daire Başkanlığı ulaşımda yaşanan sorunların çözümü noktasında ilk adımı atarak kente yeni akıllı otobüsler kazandırdı. Uzun süre vatandaşlar yeni, gelecek olan otobüsleri beklerken müjdeli haber geçtiğimiz ay geldi. 32 akıllı otobüsün kente gelişinin ardından bu kez de ne zaman hizmet verecekleri merak konusu oldu.

 

EN ÇOK SEVİNENLER ÖĞRENCİLER

Vatandaşların uzun yıllardır yaşadığı ulaşım sorununa çare olarak getirilen yeni otobüslerle ilgili Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre otobüslerin 10 Mart Salı günü düzenlenecek olan törenle halkın hizmetine sunulacağını belirtti. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı kısa bir süre önce yaptığı açıklamada, mor ve eflatun renkli otobüslerin TOKİ konutları Üniversite ve kent merkezi güzergahları arasında hizmet vereceği belirtmişti. Ulaşım Daire Başkanlığı yaptığı çalışmalar doğrultusunda kentin en fazla ulaşım sıkıntısının yaşandığı TOKİ konutları ve Üniversite hatlarına ağırlık verecek, böylelikle TOKİ konutları, Üniversite ve kent merkezi arasında yaşanan ulaşım sorununun tamamını bu şekilde çözmüş olacak. Vatandaşlar yeni otobüslerin ne zaman hizmet vereceğini merak ederken akşam saatlerinde Büyükşehir Belediyesi tarafından duyuru geldi. Büyükşehir Belediyesi sosyal medya üzerinden yaptığı duyuruda, yeni alınan 32 akıllı otobüsün 10 Mart günü halkın hizmetine sunulacağını belirtti.

 

ÇİLE SONA ERİYOR

Vatandaşlar bu durumdan memnun olurken, özellikle Üniversite ve TOKİ konutlarında yaşanan ve birçok kez haber konusu olan ulaşım çilesi de bir nebze olsun çözüleceğe benziyor. Özellikle YYÜ durağında araçların eksik olmasından kaynaklı saatlerce sıra bekleyen öğrencilerin sorununa çare olacak olan yeni otobüsler şimdiden herkesin yüzünü güldürdü. Sabahın erken saatlerinde kuyrukta bekleyen öğrencilerin çilesi bu adımla birlikte çözüme kavuşacak. 


ŞEHRİVAN ÖZEL – ÖNDER ALTINAL

Editör: TE Bilisim