Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, yeni görevi nedeniyle gazete ve televizyonların Ankara temsilcileri ve yöneticilerini kahvaltıda ağırladı. Gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Bozdağ, 2019 seçimleriyle ilgili de dikkat çekici bir tahminde bulundu. Bozdağ, 2019 seçimlerinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olacağını söyledi.

Bozdağ şöyle konuştu:

"Kanaatim Kılıçdaroğlu kendi aday olacak. Konuşmalarına baktığımız zaman ‘Ben planladım, ben yaptım, ben yürüdüm’ diyor. Sürekli ‘ben, ben’ konuşuyor. Vatandaşlarımıza hitap ederken de ‘beni’ öne çıkarıyor. CHP’den ayrı bir Kılıçdaroğlu figürü ortaya çıkarılıyor. CHP ayrı, CHP’ye antipatisi olan vatandaşlar oraya oy vermeyebilir ama Kılıçdaroğlu’nu oradan soyutladığınızda ayrı. Arkadaki rakamları büyük göstererek orada bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Kurultay falan da yapacaklar, başka şeylerle beraber.

 

 

ADAYLIK İÇİN ZEMİN HAZIRLIYOR

Benim kanaatim kendisi 2019’de adaylık için zemin hazırlıyor. Bu miting de adaylığının ilk ilanıdır. Orada muhafazakar kesime, başka kesimlere mesaj veriyor. ‘Ben sizin hepinizim hamisi olacağım’ diyor. Adalet yürüyüşü değil, adaylık devşirme yürüyüşü yaptı. Bundan sonra bunun altını tahkim edecektir. Bakın Sayın Baykal çok açık açıklama yaptı dedi ki, ‘Aday olacaksan açıkla’ dedi. ‘Senin aday olman lazım’ dedi. Niye? Benim baktığım yerden zannedersem bakıyor. Bir partinin genel başkanı iktidara talip olmazsa, o partinin siyaset yapma konusundaki çıtası aşağı düşer. Halktaki karşılığı da aşağı düşer. O zaman ne olur? Farklı bir pozisyon ortaya çıkar. Onun için de orada Sayın Kılıçdaroğlu, benim kanaatim açıklamada, ‘Ben aday olmayacağım’ demedi. ‘Aday değilim’ diye bir açıklaması başka yerde oldu mu Kılıçdaroğlu’nun?"

Editör: TE Bilisim