Gürpınar (Payizava) Belediyesi düzenlediği temizlik kampanyası çerçevesinde ilçe merkezini çöplerden temizledi. Belediye eş başkanları, belediye meclis üyeleri ve belediye personelinin katıldığı temizlik kampanyasına esnaf ve halktan da katılanlar olurken, yaptığı açıklamada belediye eş başkanı Zeki Yıldız, amaçlarının sadece görüntü kirliliğine yol açan çöpleri toplamak olmadığını, belli bir çevre bilincini oluşturmak olduğunu kaydederek, "her şeyden evvel kirletmemeyi, çöplerimizi yerlere atmamayı öğrenmeliyiz" dedi.

 

Belediye eş başkanı Yıldız Çetin ise, düzenledikleri kampanya ile amaçlarının çevreye ve doğaya yönelik belli bir duyarlılığı oluşturmak olduğunu  hatırlatarak, "doğal ve ekolojik belediyeciliğin gereği olarak bizim toplumda böylesi bir bilinci oluşturmamız ve hep beraber çevreye ve doğaya sahip çıkmamız gerekiyor" ifadelerine yer verdi.

 

Gürpınar (Payizava) Belediyesi , "Derdora Paqij Jiyana Paqij" kampanyası çerçevesinde ilçe merkezinin genelinde temizlik kampanyasının ilkini gerçekleştirdi. Düzenlenen temizlik kampanyasına Belediye Eş Başkanları Zeki Yıldız ve Yıldız Çetin'ın yanı sıra, birim amirleri ve belediye personeli katıldı. Esnaf ve halktan da insanların katıldığı temizlik kampanyası alışagelmiş temizlik kampanyalarının aksine sembolik yapılmadı. Kampanya başlangıcında kısa bir açıklama yapan belediye eş başkanı Zeki Yıldız, temiz bir çevre için belediye personeli ile birlikte ilçe çarşı merkezinden mahallelere doğru bir temizlik kampanyası başlattıklarını belirterek, "'Derdora Paqij, Jiyana Paqij' şiarı ile bir kampanya başlattık. İlçemizin yüzeyini artık çöplerden arındırmamız gerekiyor. Bunun için belediye olarak belli bir planlama dahilinde çöpleri topluyoruz. Var olan kötü görüntünün önüne geçebilmek için de çöpleri geceden almaya başlattık. Bu konuda esnafımızda da belli bir duyarlılık oluştu" dedi. Temiz bir çevre için öncelikli olarak doğanın korunması gerektiğini de hatırlatan Yıldız, "doğayı kirleten, doğaya da insana da, diğer tüm canlılara da zarar veren atıkları gelişi güzel yerlere atmamayı öğrenmemiz gerekiyor. Attığımızda da toplamayı bilmeliyiz" dedi. Temizlik kampanyasının ilkini gerçekleştirdiklerini de kaydeden Yıldız, "biz bu gün sembolik bir temizlik yapmayacağız. Esaslı bir temizlik yapacağız. Çarşı merkezinde her sokağa girecek, her tarafta bulunan çöpleri kendi ellerimizle toplayacağız. Bununla hem çevremizi, çarşı merkezini çöplerden arındıracağız, hem de çevreyi kirletmeme alışkanlığının gelişmesine öncülük edeceğiz. Tabi burada şunun altını çizmekte fayda var; evet çevremizi temizleyeceğiz, çöplerimizi bir bir toplayacağız. Ancak asıl önemli olan, kirletmemeyi öğrenmektir. Biz bunu başarırsak, temiz bir çevrede yaşamayı başarmış olacağız" dedi.

 

'GÜZEL BİR YAŞAM TEMİZ BİR ÇEVREDEN GEÇER'

Belediye olarak ekolojik belediyeciliği esas aldıklarını hatırlatan Belediye Eş Başkanı Yıldız Çetin ise, bu gün düzenledikleri kampanya ile halkın genelinde temiz çevre bilinci oluşturmayı hedeflediklerini kaydederek, "daha önce çeşitli yerlerde temizlik kampanyaları düzenlendi. ancak bunlar sembolikti. Fakat biz eş başkanların da dahil olduğu, belediye personellerimizin de katılım sağladığı bu kampanya ile, ilçe merkezinde kapsamlı  temizliği esas alıyoruz. Merkezi baştan sonra çöplerden arındırmayı hedefliyoruz. Tabi, bu işlerin salt temizlik kampanyaları ile olmayacağı da açıktır. Bu konuda belli bir bilincin oluşması lazım. Ekolojik belediyeciliği esas alan bizlerin, her şeyden evvel çevreyi kirletmemeyi öğrenmemiz, bunu çocuklara da öğretmemiz gerekiyor. Biz kirletmezsek, inanın çevre ter temiz kalır. Bir de şunu unutmayalım ki, güzel bir yaşamın yolu temiz çevreden geçer" dedi. Yapılan açıklamaların ardından çarşı merkezi ve ilçe merkezinin genelinde kapsamlı temizlik yapılarak tonlarca çöp toplandı. 

Editör: TE Bilisim