Tatbikat mı, Trump'ın başkanlığıyla ilgili mi, yoksa Putin'e mesaj mı?.. 

ABD semalarında ortaya çıkan ve uzun süre havada kalan gizemli uçağın yankıları sürüyor. 

ABD basınına yansıyan haberlere göre, geçen çarşamba beyaz bir uçak ilk olarak San Diego kentinde görüldü. Ardından Pasifik Okyanusu'nda kameralara takılan uçak, Denver kentinde ortaya çıktı.

Bir saatten fazla havada kalan uçak birkaç saat sonra Oklahoma'daki askeri üsse iniş yaptı.

Üzerinde hiçbir şirket ismi veya askeri bilgi bulunmayan uçak hakkında kısa sürede ABD basınında ve sosyal medyada başlayan spekülasyonlar, uçağın bir kez daha havada görüldüğü iddialarıyla alevlenerek devam ediyor.

 

"PUTİN'E GÖZDAĞI" İDDİASI

Söz konusu uçak ABD Hava Kuvvetleri'nde "Kıyamet Uçağı" olarak adlandırılıyor. 141 milyon dolar değerindeki uçak, nükleer kapasiteye sahip. ABD Hava Kuvvetleri'nin elinde 16 adet "Kıyamet Uçağı" bulunuyor.

Sosyal medya kullanıcılarına göre ABD'nin nükleer kıyamet uçağını kendi vatandaşlarının üzerinde uçurmasının arkasında Rusya'ya gözdağı var.

Yapılan yorumlarda ayrıca Donald Trump'ın başkan seçilmesiyle ilgili olarak hem ABD vatandaşlarına hem de dünyaya "Kıyamet Uçağı" üzerinden bir mesaj verildi. ABD basını ise nükleer kapasiteli uçağın havalanmasının arkasında askeri tatbikat olduğunu yazdı.

ABD Hava Kuvvetleri de söylenti ve yorumların artmasından sonra dün bir açıklama yayımladı. "Kıyamet Uçağı"nın ABD semalarında havalandığı bilgileri doğrulanırken, uçağın hangi amaçla saatlerce havada kaldığı hakkında ise herhangi bir detay verilmedi.

   

Editör: TE Bilisim