Edremit ilçesinde Edremit Belediyesi hava koşullarının ağaç dikimine uygun hale gelmesiyle beraber 'Yeşil Edremit’i daha da yeşillendirelim' sloganıyla ağaç dikme etkinliklerinin stardını verdi. İlk olarak Edremit Belediyesi tarafından ilçede oluşturulan kent ormanına Rojavanın Kobanê kentinde yaşayan direniş ve mücadeleyi yaşamın her alanına taşımak amacıyla 'Kobanê Kent Ormanı' ismi verildi.

 

Edremit Belediyesinin 'Yeşil Kent Edremit'i daha da yeşillendirmek için başlattığı çalışmalar kapsamında Kobane isminin verildiği kent ormanındaki ağaç dikme etkinliğine Edremit Belediye Eş Başkanları Sevil Rojbin Çetin ve Abdulkerim Sayan, DBP ve HDP ilçe yöneticileri, DTK Van Ekoloji Komisyonu üyeleri, Barış Anneleri, Edremit Demokratik Mahalle Meclisi üyeleri yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Ağaç dikme etkinliğinde ilk olarak konuşan Edremit Belediye Eş Başkanı Abdulkerim Sayan, ilçenin mevcut yeşil alanlarını daha da genişletmek adına başlattıkları ağaç dikme ve peyzaj çalışmaları kapsamında bu gün adını 'Kobanê Kent Ormanı' verdikleri alanda ağaçlandırma çalışması yaptıklarını belirtti. Edremit'in ilk kent ormanı olan 'Kobanê Kent Ormanı'nda 'her yıl Kobanê'de yaşamını yitiren YPG'li ve YPJ'li savaşçıların anısına ağaç dikeceklerini belirtti.

 

Sayan'ın ardından konuşan Edremit Belediyesi eş başkan yardımcısı Kebire Budakbeyoğlu Karakaya oluşturulan kent ormanı hakkında bilgilendirmede bulundu.  Edremit Belediye olarak ilçede birçok alanda kent ormanları oluşturarak ağaçlandırma çalışmalarını sürdüreceklerini bilgisini veren Karakaya, Kobanê Kent Ormanı olarak Erenkent Mahalesinde belirledikleri 80 bin metrekarelik alana toros sediri ve sarı çam olmak üzerek bu yıl için Kobanê'de yaşamını yitiren ve Kobanê direnişinin sembolü olan Arin Mirxan anısına 1000 ağaç ekeceklerini belirterek her yıl Kobanêde yaşamını yitiren ve farklı uluslardan olan YPG'li ve YPJ'li savaşçıların anısına ağaç ekeceklerini söyledi.

 

Karakaya'nın ardından konuşan DTK Van Ekoloji Komisyonu adına konuşan Fatih Şahin ise tarihten bugünü yani Kral Manua'dan beri Edremit'te ilk defa bir toplu ağaç dikimi etkinliğinin gerçekleştirildiğini ve bunu gerçekleştiren Edremit Belediyesine DTK Ekoloji Komisyonu adına teşekkür ettiklerini söyledi. Yapılan konuşmaların ardından etkinliğe katılan herkes Van'ın tümünün göründüğü adeta bir Van seyir terası olan alanda ağaç dikti. Ağaçlarını diktikleri esnada konuşan Barış Anneleri üyeleri, ağaçları PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın doğum günü olan 4 Nisan dolaysıyla da ektiklerini ve tek temennilerinin de Öcalan'ın özgür olması olduğunu belirttiler. Ağaç dikimi etkinliği ardından etkinliğe katılanlar türkü söyleyip halay çekti. 

Editör: TE Bilisim