Van’da Çalışma döneminin son toplantısı olan 4. Dönem İl Koordinasyon Toplantısı yapıldı. Toplantıya daha önce katılım sağlamayan İpekyolu, Edremit, Erciş ve Özalp belediye başkanlarının yerine atanan kayyumlarda katıldı.

 

Van’ın proje ve yatırımlarının takibi anlamında önemli bir yere sahip olan İl Koordinasyon Toplantısının 4’üncüsü olan son çalışma dönem toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda kamu kurum ve kuruluşları yatırımlar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Toplantıda konuşan Van Valisi İbrahim Taşyapan Van’ın yıllık 4,5 milyarlık bir proje portförüne sahip olduğunu söyledi.

 

“YILLIK 4,5 MİLYARLIK PORTFÖYÜMÜZ VAR”

Toplantıda ilk olarak konuşan Vali Taşyapan kış ayının gelmesiyle birlikte çalışma döneminin sonuna gelindiğini söyledi. Taşyapan toplantıda şu ifadelere yer verdi: “Bugün bir çalışma döneminin değerlendirmesini yapacağız. Proje portföyümüz baktığımız zaman yıllık 4,5 milyarlık bir portföyümüz var. Tabi buna yıl içerisinde ödeneklerimiz ekleniyor. Şu ana kadar bu dönem itibariyle 350 milyonluk kısmı gerçekleşmiş oldu. Projelerimiz içerisinde henüz başlanmayan projeler var. Arkadaşlarımız başlanmayan bu projeler hakkında bilgiler verecekler. Devam eden projelerimiz var bunlarda en kısa sürede sorunlar ortadan kaldırılarak tamamlanacak. Bu konuda koordinasyona iş düşüyorsa, koordinasyonda gerekli desteği verecektir.”

 

TOPLAM BİN 571 PROJE VAR

Projelerin genel toplamı hakkında bilgiler veren Taşyapan, “Bu projelere baktığımız zaman 134 adet tarım sektöründe, 793 adet inşaat sektöründe projeler var. Enerji sektöründe 8 adet, turizm sektöründe 9 adet, ulaştırma sektöründe 49 adet, eğitimde 84, sağlıkta 43 diğer alanlarda ise 451 proje bulunmaktadır. Yürüyen projelerimiz toplamda bin 571 tanedir. Bunların içerisinde başlanamayanlarda var. Neden başlanamadığıyla ilgili de burada konuşacağız. Bunların üzerinde durmamız gerekiyor. Bir proje yapılmış ve yatırım kapsamına girilmişse bu proje bizim bu projenin önündeki engelleri kaldırarak projelerin hayata geçirilmesi için çalışmamız gerekiyor.” Dedi.

 

TAŞYAPAN: KOORDİNELİ ÇALIŞMALIYIZ

Kurumların koordineli çalışması gerektiğini ifade eden Vali Taşyapan şöyle devam etti: “Önümüzdeki dönemde yine yapılacak çalışmalar ile ilgili burada kurumların koordineli çalışması ilimiz için önemli bir yere sahiptir. Kasım ayı ile birlikte burada kar yağışı başlıyor. Kara çalışmasıyla ilgili de planların yapılması ve ilgili kuruluşların birlikte çalışması kentimiz için önem arz ediyor. Vatandaşın daha iyi ulaşım sağlaması, can ve mal varlığı için bu çalışmalar önemlidir. Bu konuda yetkili kurumların üzerine büyük görevler düşmektedir. Özellikle büyükşehir olduktan sonra bu sorumluluk daha da önemli olmuştur.”

 

“ÇEVRE YOLU VAN İÇİN ÖNEM TAŞIYOR”

Van çevre yoluyla ilgili de konuşan Taşyapan son olarak, “Van çevre yolunun ilimiz için önemi ortada. İlimizin ekonomik açıdan gelişmesi ve trafik sorununa çözüm anlamında konunun önemi de ortada. Kanun değişikliğinin akabinde Bakanlar Kurulu kararıyla yetki Çevre ve Şehircilik Bakanlığına verildi. Mera komisyonu tarafından mera vasfını kaldırma kararı alındı. Gerekli altlığın hazırlanması konusunda engeller kaldırıldı. Bu konu böylelikle çözüme kavuşturulmuş oldu. Kısa sürede yolumuzun tamamlanmasıyla, ilimize estetik açıdan da ulaşım açısından da ekonomik açıdan da önemli katkısı olacaktır. Hayırlı olmasını diliyorum.” İfadelerine yer verdi.


ŞEHRİVAN GÜNCEL: VEYSEL İZGİ

Editör: TE Bilisim