11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile olan dostluğu 1970'li yılların Milli Türk Talebe Birliği'ne dayanan ve İngiltere’deki üniversite yıllarında aynı evi paylaşan Habertürk yazarı Fehmi Koru, koalisyon pazarlıklarının bir parçası haline gelen tartışmalı Cumhurbaşkanlığı Sarayı’yla ilgili konuşulacak bir öneride bulundu. Fehmi Koru, “Bence Erdoğan sarayı muhaliflerinin şart koşması olmasa bile kendisi vermelidir. Bu bir geri adım değil. Başkanlık sistemi gündemden kalktı. Saray denilen yerin de yapılma amacına uygun olarak başbakanlık ve ilgili birimleri barındıran bir tesise dönüşmesinde yarar vardır” dedi.

Cumhuriyet gazetesinden Selin Ongun’a konuşan Koru, adı yolsuzluk iddialarına karışan dört eski bakanla ilgili yargılama sürecinin yeniden başlatılması konusunda Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bu kez kararlı olduğunu söyleyerek, “O gün o bakanlar partinin içerisindeydi, Meclis'te birlikte oturuyorlardı. Bu konuda özellikle Ahmet Davutoğlu'nun özellikle kararlı olduğunu biliyorum. Engellendi. Ama bugün o bakanlar Meclis'te yoklar. Bu Meclis onlar hakkında daha rahat hareket edecektir. Kaldı ki o insanlar için de yararlı bu” ifadelerini kullandı.

Fehmi Koru, “Abdullah Gül siyasete dönecek mi?” sorusuna ise “Ahmet Davutoğlu'nun karşısına çıkayım’ gibi bir hevesi yok. Partinin başarılı olması en büyük temennisi. Seçim sonrasında, kitap yayımlanmadan hem Başbakan hem Cumhurbaşkanı'yla görüştüğünü biliyoruz. Ne görüşmüş; ‘Aman hükümet dışı kalmayın, AK Parti mutlaka koalisyonda bulunsun’ diyor. O makamda gözü olsa o makamların sahiplerine bunları neden söylesin? Kurtarıcı olarak siyasete geri dönmenin planlarını yapar aksini düşünen biri” yanıtını verdi.

Editör: TE Bilisim