Erciş'te görev süreleri dolarak emekliye ayrılan güvenlik korucuları onuruna program düzenlendi.

Kaymakam Mehmet Şirin Yaşar, Alay Komutanlığı Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, vatan toprakları üzerinde 2 binin üzerinde şehit verildiğini anımsatarak, görev süreleri dolan güvenlik korucularının onurlu görevi devretmelerinin önemli olduğunu söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin binlerce yılık tarihi geçmişiyle büyük bir devlet olduğunu ifade eden Yaşar, güvenlik güçlerine gerekli kıymeti verdiklerini anlattı.

 Son dönemde güvenlik korucularının özlük haklarına yönelik bir takım düzenlemeler yapıldığını anımsatan Yaşar, "Korucularımızı psikolojik olarak da rahatsız eden geçici sıfatı kaldırılarak 'güvenlik korucusu' ismi verildi. Bu düzenlemelerle güvenlik korucularımızın halk içindeki ve devlet içindeki itibarı daha da arttı. Görevinizi sonlandırarak emekliye ayrıldığınız bu günde, Türkiye Cumhuriyeti Devleti için bugüne kadar canınızı, malınızı ortaya koyarak verdiğiniz mücadeleden dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum." diye konuştu.

 Konuşmaların ardından emekliye ayrılan güvenlik korucularına başarı belgeleri verildi.

 Programa, Garnizon Komutanı Albay Murat Yalbır, Van Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ayhan Kahraman ve kurum amirleri katıldı. 

Editör: TE Bilisim