Van Büyükşehir Belediyesi’nin Şerefiye Caddesi’nde başlattığı bölünmüş yol çalışmaları mahallelinin büyük takdirini gördü. Yıllardır hizmet alamayan vatandaşlar çalışmalardan ötürü Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

 

Şerefiye Mahallesi’nin yıllardır çözüm bekleyen yol sorunu nihayet son buluyor. Çohaz Petrol yanından başlayıp Bostaniçi’ne kadar devam eden yolun dar ve düzensiz oluşu nedeniyle sık sık kazalar oluyordu. Ayrıca yol kenarlarından geçen eski üstü açık sulama kanallarınında neden olduğu kirlilik ve kaldırımların olmayışı vatandaşı canından bezdirmişti.

Mahallelinin sıkıntılarına çözüm üretmek için harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, bir süre önce çalışma başlattı. Bölünmüş yol olarak çalışmalara başlanan 2.2 km yolda eski sulama kanallarını yer altına aldı. Daha sonra yol sınırını işgal eden yapıları kadastro sınırlarına çeken ekipler, altyapı çalışmalarını tamamlayarak yolu asfalt serimine hazır hale getirdi. Ekipler kısa bir süre içinde asfalt serimi işini de tamamlayacak.

 

Şerefiye Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar yolun eski ve yeni halini değerlendirdi. Mahalleli, Büyükşehir Belediyesi’ne yolu yenilemelerinden ötürü pankart astırarak teşekkür etti. 22 yıldır Şerefiye Mahallesi’nde ikamet ettiğini belirten Abdulah Özdek, “Ben 60 yaşındayım. Uzun yıllardır Şerefiye Mahallesi’nde ikamet ediyorum. Bu yolun eski hali çok dardı. Araçlar çoğu zaman karşı karşıya kalıyordu ve çok sık kazalar meydana geliyordu. Kaldırımların olmaması nedeniyle yaya güvenliği yoktu. Yolların yeni hali çok güzel oldu. Bu geniş yollarda araçlar trafiği tehlikeye sokmadan kendi yolunda seyrediyor. Vatandaşlarda kaldırımlarda güvenle yürüyor. Bazı alanlarda yolun içine giren yapılarla ilgili de en kısa zamanda gerekli çalışmaların yapılmasını ümit ediyoruz. Bu çalışmaların devamını bekliyoruz. Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz” dedi.

 

YILLARIN SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Cadde üzerinde esnaflık yapan Necip Çalışkan ise “Eski yolun dar oluşu, tozu, toprağı, düzensizliği, kaldırımların olmayışı, üstü açık kanalların sağlıksız yapısı gibi ciddi sorunları vardı. Yıllardır bu bölgede yaşayan bir vatandaş olarak bizler bu durumdan çok rahatsız oluyorduk. Belediye ekipleri bir süre önce başlattığı çalışmalarla, yollar genişletildi. Kötü kokular yayan ve hastalıklara neden olan eski kanalların üstü kapatıldı. Yapılan geniş kaldırımlar sayesinde ailemiz, çocuklarımız artık trafiğin ortasında kalmıyor. Bu işte emeği geçen başta Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

SULAMA KANALLARI MİKROP YUVASIYDI

Şerefiye Caddesi üzerinde elektronik eşya satış ve tamir işleriyle uğraşan Hamza İkinci isimli esnaf ise, “Eski yolumuz çöp ve toz deryasıydı. Yol kenarında bulunan ve çöp gibi kullanılan eski sulama kanalları sinek ve hastalık kaynağı oluyordu. Büyükşehir Belediyesi tarafından burada çok ciddi bir çalışma yapıldı. Altyapı çalışmaları yapıldı. Yollar genişletildi. Kaldırımlar yapıldı. Mahallemize çok güzel bir yol kazandırıldı. Allah devletimize ve belediyemize zeval vermesin. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

 

KAZI VE YAMAMA ÇALIŞMALARI EKSİK OLMUYORDU

Haktan Yöntem isimli genç vatandaş ise 20 yıldır Şerefiye Mahallesi’nde ikamet ettiğini belirterek, “Yolumuzun eski hali içler acısıydı. Eskiyen altyapısı nedeniyle her gün bazı noktalarda kazılar yapılıyordu. Bu kazılar nedeniyle zaten dar olan yollarda oluşan çukurlar ve daha sonra yapılan kısmi yama işleri yollarımızı daha sıkıntılı bir hale sokuyordu. Büyükşehir Belediyesi burada çok güzel bir yol çalışması yaptı. Sürekli asfalt yapıp geri sökme işlemleri artık son buldu. Büyükşehir Belediyesi’ne ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. 

Editör: TE Bilisim