Van M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndaki tutuklu ile hükümlülere yönelik Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) ve Van FM ortaklaşa eğlence programı düzenledi.

Van'da 2011 depreminde hasar aldıktan sonra boşaltılan ve daha sonra iki katlı koğuş sistemine göre yeniden inşa edilen Van M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu, modern yemekhane, yatakhane, kadın ve çocuklar için müstakil bölümler, özel ziyaretçi yeri, mescit, konferans salonu, hamam, berber, spor salonu, mutfak, bulaşık, çamaşırhane ve iş atölyeleriyle bünyesindeki tutuklu ve hükümlülere hizmet veriyor.

 

Kurumdaki tutuklu ile hükümlülerdeki infazın ve cezaevinde bulunmanın olumsuz etkilerini hafifletmek için belirli aralıklarla sosyal etkinlikler düzenleyen kurum, bu yolla tutuklu ve hükümlülerin morallerini yüksek tutma ve motivasyonlarını arttırmayı amaçlıyor. Kurum, son olarak binasındaki yeni imkânlarını da kullanarak hükümlü ile tutuklar için YYÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü ve kentte yayın hayatını sürdüren radyolardan Van FM ile ortaklaşa bir eğlence programı düzenledi. Kurumun çok amaçlı salonunda düzenlenen programda, yaptığı bir hata yüzünden cezaevine düşen bir mahkûmun başından geçenlerin anlatıldığı oyun sahnelendi. Daha sonra mahalli sanatçı Servan Zana ve ekibinin sahne aldığı programda, mahkûmlar arasında düzenlenen şiir yarışmasında birinci olan Mert Küçüktepe, ikinci Özgür Karakuş ve üçüncü Ozan Albayrak'a, ödüllerini kurum müdürü Özkan Dinçer verdi. Dereceye giren şiirlerin okunduğu sırada bazı mahkûmların gözyaşlarına hâkim olamadıkları görüldü.

Editör: TE Bilisim